Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Blaga Hrvatske

Sabrana najpoznatija prirodna i kulturna baština Hrvatske

Po broju kulturnih dobara na UNESCO-ovim popisima Hrvatska je među prvima u Europi s s čak trinaest, a u svijetu više upisanih dobara imaju samo Kina, Japan i Republika Koreja, što je gotovo nevjerojatno uzmu li se u obzir veličina i broj stanovnika tih država. Pridodamo li tomu i neprocjenjiva prirodna blaga, poput strogih rezervata, nacionalnih parkova i parkova prirode, Hrvatska se s pravom može smatrati bogatom zemljom.

blaga hrvatske Katedrala-Sv-jakova-Sibenik

Hrvatsku mnogi poznaju kao zemlju bogate prošlosti i čudesnih prirodnih krajolika, a njezinim ljepotama dive se brojni posjetitelji iz raznih dijelova svijeta. Živeći okruženi neprocjenjivim bogatstvima, nerijetko zaboravljamo na sjaj koji već stoljećima oko nas blista. Stoga je ova knjiga pokušaj da se objedine sva ona najznamenitija prirodna i kulturna dobra po kojima je Hrvatska prepoznatljiva diljem svijeta.

blaga hrvatske Plitvice

Njezine stranice provest će vas kroz čarolije svih strogih rezervata, nacionalnih parkova i parkova prirode, a uz vrhunske fotografije i nadahnjujuće tekstove otkrit ćete još pokoji skriveni kutak na umjetničkim i graditeljskim remek-djelima te se upoznati sa stoljetnom tradicijskom baštinom koju valja prenijeti i budućim naraštajima. Jer to su ona istinska blaga Hrvatske; ono što je izgradilo trajni identitet naše domovine.

blaga hrvatske Alka

Priručnik s više od 300 fotografija knjiga obuhvaća opise svih strogih rezervata, nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj, popraćene vrhunskim fotografijama. Također, riječju i slikom obrađena su sva prirodna i kulturna dobra koja su na UNESCO-ovim popisima materijalne i nematerijalne baštine te na UNESCO-ovoj pristupnoj listi.

blaga hrvatske knjiga

Autori tekstova: Alan Čaplar, Joško Belamarić, Iris Biškupić Bašić, Joško Ćaleta, Naila Ceribašić, Nerina Eckhel, Lidija Nikočević, Maja Nodari, Ivana Radovani Podrug, Zorica Vitez, Tvrtko Zebec.

blaga hrvatske Veliki-tabor

Autori fotografija: Zvonimir Tanocki, Vidoslav Bagur, Lidija Nikočević, Ante Poljak, Marko Vodanović, Goran Šafarek, Vid Jakša Opačić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Fascinantna, sjajno napisana i iznimno maštovita književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića, roman koji je osvojio čitatelje diljem svijeta.

Zanimljivosti

Iako su prethodna dva izdanja CEWE Photo Award-a imali rekordan broj prijava pa su oba  proglašena najvećim foto natječajem na svijetu, i ove godine...

She Book Club

Proglašena jednom od najboljih knjiga godine prema izboru Guardiana, autobiografija Zelena svjetla promijenila je živote i inspirirala milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i...

She Book Club

Nadahnut zapanjujućim stvarnim događajima, roman Knjiga izgubljenih imena svjedoči o izdržljivosti ljudskoga duha, o snazi hrabrosti i ljubavi pred licem zla.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.