Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Blaga Hrvatske

Sabrana najpoznatija prirodna i kulturna baština Hrvatske

Po broju kulturnih dobara na UNESCO-ovim popisima Hrvatska je među prvima u Europi s s čak trinaest, a u svijetu više upisanih dobara imaju samo Kina, Japan i Republika Koreja, što je gotovo nevjerojatno uzmu li se u obzir veličina i broj stanovnika tih država. Pridodamo li tomu i neprocjenjiva prirodna blaga, poput strogih rezervata, nacionalnih parkova i parkova prirode, Hrvatska se s pravom može smatrati bogatom zemljom.

blaga hrvatske Katedrala-Sv-jakova-Sibenik

Hrvatsku mnogi poznaju kao zemlju bogate prošlosti i čudesnih prirodnih krajolika, a njezinim ljepotama dive se brojni posjetitelji iz raznih dijelova svijeta. Živeći okruženi neprocjenjivim bogatstvima, nerijetko zaboravljamo na sjaj koji već stoljećima oko nas blista. Stoga je ova knjiga pokušaj da se objedine sva ona najznamenitija prirodna i kulturna dobra po kojima je Hrvatska prepoznatljiva diljem svijeta.

blaga hrvatske Plitvice

Njezine stranice provest će vas kroz čarolije svih strogih rezervata, nacionalnih parkova i parkova prirode, a uz vrhunske fotografije i nadahnjujuće tekstove otkrit ćete još pokoji skriveni kutak na umjetničkim i graditeljskim remek-djelima te se upoznati sa stoljetnom tradicijskom baštinom koju valja prenijeti i budućim naraštajima. Jer to su ona istinska blaga Hrvatske; ono što je izgradilo trajni identitet naše domovine.

blaga hrvatske Alka

Priručnik s više od 300 fotografija knjiga obuhvaća opise svih strogih rezervata, nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj, popraćene vrhunskim fotografijama. Također, riječju i slikom obrađena su sva prirodna i kulturna dobra koja su na UNESCO-ovim popisima materijalne i nematerijalne baštine te na UNESCO-ovoj pristupnoj listi.

blaga hrvatske knjiga

Autori tekstova: Alan Čaplar, Joško Belamarić, Iris Biškupić Bašić, Joško Ćaleta, Naila Ceribašić, Nerina Eckhel, Lidija Nikočević, Maja Nodari, Ivana Radovani Podrug, Zorica Vitez, Tvrtko Zebec.

blaga hrvatske Veliki-tabor

Autori fotografija: Zvonimir Tanocki, Vidoslav Bagur, Lidija Nikočević, Ante Poljak, Marko Vodanović, Goran Šafarek, Vid Jakša Opačić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Intrigantna priča, veličanstvena norveška divljina i četiri junakinje povezane ubojstvom jamstvo su za novu uspješnicu. 

She Book Club

“Oporavak Rose Gold” nevjerojatno je napeta priča o opsesiji, pomirenju i osveti, psihološki dvoboj ličnosti koje pod površinom ljubavi skrivaju mračne tajne o kakvima...

She Book Club

Zbirka priča "Samo da sve dobro prođe" predstavlja Aleksandru Filipović kao novi, važan ženski glas u hrvatskoj književnosti!

She Book Club

Svi znaju za Daisy Jones i Šestorku, no nitko ne zna za razloge koji su doveli do njihova razlaza na apsolutnom vrhuncu njihove popularnosti…

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.