Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Blagdanski pokloni Sanje Pilić

Književnica govori o darivanju djece i prisjeća se blagdana svoga djetinjstva.

 ”Što dečki govore? Što cure govore?” i ”Zar baš moram u školu” najnovije su knjige poznate književnice za djecu i poput većine njenih knjiga pričaju o svakodnevnim, ali i životno važnim pitanjima vezanih uz odrastanje. Sanja Pilić se bez ikakvih problema uživljava u svijet mlađih tinejđera i na duhoviti način zabavlja i educira.

Talijanska lutka u čizmici

– Najčešće pišem o djeci koja su su pristojna, dobra i malo se teže snalaze u svijetu odrastanja. Obično takva djeca postaju i takvi ljudi. No, ne brinite djeco, doći ćete i vi na svoje, samo malo sporije,- savjetovala je Sanja Pilić djeci u najosjetljivijim godinama.

Sv. Nikola sigurno se čuo s jednom od najpopularnijih domaćih autorica za djecu Sanjom Pilić, jer je nakon čitanja nekoliko priča iz njenih novih knjiga tajno svratio i ostavio za svu okupljenu djecu vrećice pune slatkiša.

– Kad sam bila mala obično se u čizmicu dobivalo sitnice, no sjećam se jednom prilikom sam dobila veliki dar i to mi je jedna od ljepših uspomena iz djetinjstva. Naime, tada sam jako htjela skupocjenu talijansku lutku koje su imale dugačke haljine i neke smiješne frizure, a više su služile kao ukras. Buljila sam u taj prozor u želji da dočekam Sv.Nikolu, no oči su mi se ipak sklopile. Ujutro me dočekala prekrasna lutka u bijeloj haljini, crne kose i plavih očiju.

"Kris Kindl je došao"

Budući da Sanja zna puno o svijetu djece, upitali smo je kako riješiti problem darivanja. Tko je broj jedan – Sv.Nikola, Sv.Lucija, Djed Božićnjak…?

– Postoje svi! Kod moje bake me darivao Isusek. Okitila bi se jelka te u neko doba bi ugasili svjetlo i baka bi povikala "Kris Kindl je došao!", ja sam ga htjela vidjeti, no naravno zbog mraka nikad nisam. Ubrzo bi se svjetlo opet upalilo, a nas djecu su darovi čekali ispod ogromne jelke, prisjetila se ugodnih uspomena Sanja Pilić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica.

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Zanimljivosti

Uspješno partnerstvo trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja nastavlja se četvrtu godinu zaredom. Iza njih su brojni uspješni projekti i akcije,...

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.