Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Blagoslov i za kućne ljubimce

Prvi masovni blagoslov životinja u Zagrebu

Zagreb u subotu, 27. travnja, postaje meka za kućne ljubimce. Po uzoru na Italiju i Sjedinjene Američke Države blagoslov će primiti oni kojim nam često daju utjehu, ali i pružaju neizmjerno veselje – životinje.

U organizaciji gradonačelnika Milana Bandića u Maksimiru će se već oko 14.30 početi okupljati vlasnici i njihovi mali četveronožni i krilati prijatelji koji će uz igru dočekati 17 sati, kada će se održati cijela ceremonija blagoslova.Zeleno svjetlo za ovu inicijativu – koja je prema mnogima odgovor na nedavna trovanja pasa u Zagrebu – dao je i zagrebački kardinal Josip Bozanić. Sama ideja protekla je od monsinjora Gabrića koji je takvu manifestaciju imao priliku vidjeti u Rimu.

Na ovaj se način nastavlja trend iskazivanja poštovanja ljubimcima kojeg njeguje i novoizabrani papa Franjo. Naime, ne samo da je nedavno blagoslovio labradoricu, psa vodiča slabovidnog radijskog novinara, već je i svoje ime odabrao prema sv. Franji – zaštitniku siromašnih i životinja.

Životinjice će na maksimirskom travnjaku biti u odijeljenim poljima, a cijelo će događanje voditi dugogodišnji urednik televizijske emisije 'Kućni ljubimci' Antun Ponoš, dok će blagoslov voditi monsinjor dr. Juraj Kolarić.Inače, u New Yorku se već tradicionalno na dan sv. Franje, 4. listopada, u organizaciji franjevaca održava blagoslov pasa, mačaka, zamoraca, papiga i ostalih životinja bez kojih nam je život nezamisliv. Dok Talijani ovaj običaj njeguje svake godine na blagdan svetog Antuna pustinjaka, zaštitnika uzgojitelja, uzgoja svinja i ostale stoke, kada se na Trgu svetog Petra okupe kućni ljubimci i njihovi vlasnici.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ponuda vrhunskih jela sastoji se od kineskih specijaliteta, koja su doprinijela tome da postane omiljeno okupljalište zaljubljenika u azijsku hranu

Gastronomija

Ugodan interijer, profesionalno osoblje, pristupačno mjesto, opuštena atmosfera odlična i za poslovni ručak, ali i za romantičnu večeru nalazi se na adresi: Nova Ves...

Zanimljivosti

Prvo profesionalno Zagrebačko kazalište izgrađeno je 1834. kao želja veletrgovca Kristofora Stankovića koji je 1833. uplatio lutriju u Beču te dobio glavni zgoditak.

Zanimljivosti

TEN22 na adresi Smičiklasova 22 otvoren je u prosincu od ponedjeljka do petka od 08:00 do 22:00 i subotom od 10:00-22:00.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.