Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Blagoslov i za kućne ljubimce

Prvi masovni blagoslov životinja u Zagrebu

Zagreb u subotu, 27. travnja, postaje meka za kućne ljubimce. Po uzoru na Italiju i Sjedinjene Američke Države blagoslov će primiti oni kojim nam često daju utjehu, ali i pružaju neizmjerno veselje – životinje.

U organizaciji gradonačelnika Milana Bandića u Maksimiru će se već oko 14.30 početi okupljati vlasnici i njihovi mali četveronožni i krilati prijatelji koji će uz igru dočekati 17 sati, kada će se održati cijela ceremonija blagoslova.Zeleno svjetlo za ovu inicijativu – koja je prema mnogima odgovor na nedavna trovanja pasa u Zagrebu – dao je i zagrebački kardinal Josip Bozanić. Sama ideja protekla je od monsinjora Gabrića koji je takvu manifestaciju imao priliku vidjeti u Rimu.

Na ovaj se način nastavlja trend iskazivanja poštovanja ljubimcima kojeg njeguje i novoizabrani papa Franjo. Naime, ne samo da je nedavno blagoslovio labradoricu, psa vodiča slabovidnog radijskog novinara, već je i svoje ime odabrao prema sv. Franji – zaštitniku siromašnih i životinja.

Životinjice će na maksimirskom travnjaku biti u odijeljenim poljima, a cijelo će događanje voditi dugogodišnji urednik televizijske emisije 'Kućni ljubimci' Antun Ponoš, dok će blagoslov voditi monsinjor dr. Juraj Kolarić.Inače, u New Yorku se već tradicionalno na dan sv. Franje, 4. listopada, u organizaciji franjevaca održava blagoslov pasa, mačaka, zamoraca, papiga i ostalih životinja bez kojih nam je život nezamisliv. Dok Talijani ovaj običaj njeguje svake godine na blagdan svetog Antuna pustinjaka, zaštitnika uzgojitelja, uzgoja svinja i ostale stoke, kada se na Trgu svetog Petra okupe kućni ljubimci i njihovi vlasnici.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Zagreb Burger Festival se sprema zasjati i zamirisati neodoljivim mesnim mirisima od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Zanimljivosti

Boris Hanžeković memorijal - WA Continental Tour Gold miting ove godine donosi čak tri dana vrhunske atletike.

Zanimljivosti

Ako su vam od barova draži parkovi i volite skrivene kutke s posebnim ugođajem, svake subote u kolovozu od 20 do 24 sata zamijenite...

Zanimljivosti

Otvaranjem redizajniranog Xiaomi Storea u Zagrebu, u suradnji s ovlaštenim distribucijskim partnerom tvrtkom Bijelić Co, Xiaomi će dodatno pojačati vidljivost svojih proizvoda i prisutnost...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.