Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Blizu ili daleko – važno je voljeti

Fizička razdvojenost sve je manje prepreka mladim parovima da održe svoju vezu.

Tisuće kilometara više nisu nesavladivi, baš kao niti komunikacija na daljinu. Vrijeme kada je nastala izreka: „Daleko od očiju, daleko od srca“ prošlost je za zaljubljene korisnike novih tehnologija.

– Imala sam predrasude o vezama na daljinu. Mislila sam da su one nemoguće, a tada sam na „kruzeru“ u Americi upoznala Marka, moreplovca iz Zagreba koji godišnje provede više vremena ploveći, nego kod kuće, – ispričala nam je Karla K.

Karla i Marko B. upoznali su se prije dvije godine i od tada su u romantičnoj vezi. Godišnje su razdvojeni po osam mjeseci. Naime, on radi četiri mjeseca nakon čega dolazi Karli u Zagreb na dva mjeseca.

Kompanija u kojoj je Marko zaposlen svjesna je težine razdvojenosti partnera i omogućuje jednom godišnje djevojkama moreplovaca da na mjesec dana posjetite svoga dragog. Plaćaju hranu i smještaj, dok za kartu do Amerike Karla mora sama pribaviti novac.

Komuniciranje putem e-maila

Na razdvojenost su već navikli. Najteže im je prvih mjesec dana, a onda vrijeme proleti. Karla studira, puno vremena provedi na predavanjima i učeći pa ne stigne tugovati.

Komuniciraju preko e-maila dva puta dnevno, a uz to ju Marko zove dva puta tjedno s telefonske govornice. Za deset dolara, koliko plati karticu, mogu razgovarati 55 minuta. Ona ga ne može nazvati kada zaželi i to je najgore, pogotovo kada iskrsne problem za čije rješenje treba Markovu pomoć.

Ljubav na relaciji Zagreb-Osijek

Anna K. i Dino upoznali su se preko interneta. Ona živi u Zagrebu, on u Osijeku. Zajedno su više od dvije godine.

Na „Myspace-u“ su se virtualno upoznali i počeli dopisivati. Dino joj je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja predložio da dođe u Osijek kako bi se upoznali, a Anna, avanturistica u duši, rado je prihvatila ponudu i nije zažalila. Na prvi pogled, zaljubila se i u njega, i u Osijek.

Anna je apsolventica na Pedagoškom fakultetu te se planira slijedeće godine odseliti u Osijek, a do tada posjećuje svoga Dinu svaka dva tjedna. Kada nisu zajedno, komuniciraju internetom i telefonom.

– Razdvojenost ima i prednosti, na primjer partner ti ne može nikako dosaditi. Predivan je taj osjećaj sreće kada ga konačno idem posjetiti. Mana razdvojenosti je, što se ponekad osjećam potišteno i usamljeno, a nema me tko zagrliti i poljubiti, – otkrila je Anna.

Uz malo truda i puno razmijevanja, veze na daljinu mogu biti uspješne.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Seks i osjećaji

Znate li išta o swinganju, osim što imate najvjerojatnije pretpostavku da je to zamjena za varanje?

Zanimljivosti

Izgradnja pouzdanih, jakih i, što je najvažnije, dugotrajnih odnosa nije lak zadatak.

Zanimljivosti

Ako vam je potrebna inspiracija za prvi (ili nevažno koji po redu) spoj s omiljenom osobom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.