Bolujete od endometrioze? Prijavite se na besplatne Besplatni osteopatske tretmane u Terapiji JB

Osoblje Privatne prakse fizikalne terapije Jadranka Brozd na adresi Korčulanska ulica 3E u Zagrebu poziva žene na besplatne osteopatske tretmane koji će se provoditi u sklopu kliničkog istraživanja na temu: ‘Utjecaj osteopatskih tretmana na simptome uzrokovane endometriozom’.

Što je endometrioza?

Endometrioza je nerijetko bolan poremećaj kod žena koji se obično razvija nekoliko godina nakon početka menstruacije, a u kojem tkivo, koje normalno oblaže unutrašnjost maternice – endometrij – raste izvan maternice.

Najčešći znakovi i simptomi endometrioze su: bolne menstruacije, bol prilikom ili nakon odnosa, bol prilikom stolice ili mokrenja, prekomjerno krvarenje, krvarenje između ciklusa, te neplodnost.

Što je osteopatija?

Osteopatija je vrsta manualne medicine, komplementarna klasičnoj medicini kojoj je cilj pronaći i ukloniti tenzije i blokade u tijelu koje remete njegovu dobru funkciju. Osteopatijom se tretira muskuloskeletni sustav, ali i organi i živčani sustav. Osteopatija pomaže oporavku i boljoj kvaliteti života žena s ginekološkim tegobama u koje se ubraja i endometrioza.

Maternica

Kako osteopatija može pomoći?

  1. Smanjuje se napetost u mišićima zdjelice i trbuha, tzv. trigger točkama koje projiciraju bol u udaljenijim dijelovima tijela poput leđa, kukova, koljena i sl.
  2. Opuštaju se priraslice koje nastaju kao posljedica upale i prijašnjih operacija, a značajan su čimbenik u intenzitetu boli.
  3. Povećava se mobilnost kostiju i zglobova cijelog tijela, osobito zdjelice, što smanjuje tenziju na organe zdjelice.
  4. Opuštanjem fascija donjih udova, zdjelice, abdomena, prsnog koša povećava se mobilnost navedenih struktura.
  5. Kraniosakralnom terapijom djeluje se na smirenje i balansiranje živčanog sustava, koji je u ovom slučaju podražen što jako utječe na percepciju boli.
  6. Visceralnim tretmanima opuštaju se duboke fascije oko organa, ligamenti koji spajaju organe međusobno ili za koštanu strukturu, te se povećava mobilnost i vitalitet zdjeličnih i trbušnih organa.
  7. Učinci su:
  • povećanje cirkulacije i protoka limfe (bolja drenaža koja poboljšava imunosni odgovor kao reakcije tijela na upalu)
  • uravnoteženje živčanog sustava
  • smanjenje zdjelične i menstrualne boli, te ostalih zdravstvenih tegoba (bolni spolni odnosi, problemi s uriniranjem i defekacijom, želučane tegobe, raspoloženje, te razina energije)

Istraživanje će se provoditi u Privatnoj praksi fizikalne terapije Jadranka BrozdKorčulanska ulica 3E, 10 000 Zagreb. Kontakt: Viktorija Mišura 098 95 444 22,  [email protected]