Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Bondov automobil prodan za 650 tisuća eura

Lotus Esprit u rukama anonimnog kupca

Želja skoro svakog muškarca i pokoje žene je imati automobil Batmana ili Jamesa Bonda, a nekomu se ta želja jučer i ostvarila. Anonimni sretnik postao je vlasnikom automobila-podmornice kojim se James Bond 1977. vozio u filmu ‘Špijun koji me volio‘, a platio ga je čak 550 tisuća funti odnosno 650 tisuća eura. Bila je to povoljna kupnja, jer je očekivani iznos bio 950 tisuća funti.

Intenzivno nadmetanje za bijeli Lotus Esprit, koji se transformirao u podmornicu u filmu iz 1977. s Rogerom Mooreom u glavnoj ulozi, završilo je najboljom ponudom na dražbi kolekcionarskih automobila koju je organizirala aukcijska kuća RM Auctions, u Londonu.

Lotus_Esprit_BOND2Prodan je jednom ponuđaču koji se nadmetao telefonom, a umjesto očekivanih 950 tisuća funti, kupac je ponudio svoju zadnju cijenu od 400 tisuća manje.

Ipak cijena je astronomska s obzirom na to da ga se ne može voziti.

‘Ne treba zaboraviti da taj automobil ne možete voziti na cesti, a postignuta cijena pokazuje popularnost predmeta vezanih za Jamesa Bonda’, dodao je Peter Haynes iz RM Auctions Europe.

Lotus_esprit_BONDOvaj automobil koji je konstruiran baš za Bonda svoju je posebnost pokazao u filmu ‘Špijun koji me volio’ .  James Bond odnosno Roger Moore vozio ga je uz Barbaru Bach. Nakon paljbe iz helikoptera, vozilo se zapalilo, ali agent 007 riješio je problem zaronivši njime u vodu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

ONI 2022. je  limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu.

Fashion report

Planetarna slava komada atraktivne rastezljive krpice.

Celebrity

Velik interes za dokaz o glumičinim estetskim operacijama

Gastronomija

Samo dva čovjeka na svijetu mogu potvrditi formulu poznatog pića

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.