Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Brak po hrvatski

Danas je vjenčani list sve više zamijenjen ugovorom za kupnju stana

Nisam veliki fan braka, onog na papiru. Pa tako nisam ni imala priliku u kojoj pred svima koji mi nešto znače javno izražavam ljubav i vjernost do groba. Što zbog straha od obveze i elementa vječnosti, a dio i zbog vlastite ljenosti i komocije. Naime, jeza me hvata kad se sjetim da bi trebala odrediti datum, naći vjenčanicu, salu za proslavu, cvijeće, band , fotografa i ostalo što inače veseli većinu ženskog roda.

Za mene je moj brak počeo rođenjem djece. To je ona veza koja mene i muža veže do kraja naših života, u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti. I sve mi se čini da nismo jedini koji žive u grijehu danas jer institucija braka nije više tako sveta. Uostalom, što je u komadu papira?

Ipak, sve mi se čini da je vjenčani list sve više zamijenjen ugovorom za kupnju stana. Gdje ćete veće povezanosti i obveze od trideset godina zajedničkog dužničkog ropstva? Razmislite, ako ste sretni i nađete banku koja vam odgovara i koja vam kaže sudbonosno "da", doći ćete vjerojatno zbigecani da ostavite dojam, s jamcima u pratnji da kumuju vašoj životnoj odluci kojoj će posvjedočiti službenici u banci. Nadalje, potpisujete taj za vas važan papir kojim ćete za neko vrijeme postati vlasnici ključeva koji imaju prsten i, doduše, nemaju dragog kamenja po sebi, niti sentimentalnih ugraviranih podataka, ali sam privjesak, budimo realni, vrijedi nekoliko destaka tisuća eura. I ne zaboravite obavezno prenošenje mlade preko praga!

I to su samo goli zidovi. Još prije 20 godina darivali su se mladenci usisavačima, kristalom i finim posuđem koje ste stavljali u regale dnevne sobe na displej gostima. Danas su taj običaj zamijenile koverte. Elegantnije je i jednostavnije, baš kao i namještaj kojim se proizvađi prilagođavaju novom trendu. Nema više raskošnih regala, povukli su se u korist plazmi i moderne tehnologije, jer uz ovakvu cijenu kvadratnog prostora, tko si još može prištutiti čuvanje porculanskog servisa, ma čak da je i nasljeđe s bakinog vjenčanja.

Da, nekad se možda i isplatilo dizati kredite za najsretniji dan u životu, danas se važe rizik od praznih omotnica. A uz ovakav omjer razvoda, kada svaki četvrti brak neslavno završi, prije će se u ponudi banaka naći krediti za razvod.

A ako baš imate potrebu izražavanja ljubavi pred javnosti – Twitter i Facebonok uvijek su vam na raspolaganju.

Dvojceki.com


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Žrtvuje se za vas i ne želi vas promijeniti – on je onaj Pravi.

Život u dvoje

Uvažavanje stavova i mišljenja, čak i onda kada se razlikuju, jamče uspjeh svake veze.

Zanimljivosti

Poznati su iskreno odgovarali na brojna pitanja iz publike, od usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, usponima i padovima pa sve do pitanja intime i...

She Book Club

Dok nastoji ostvariti svoj san o neovisnu životu, jednoga je dana iznenadi susret s mužem koji ju je pronašao nakon toliko godina.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.