Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Brave Together – projekt Maybellina kao dio brige o mentalnom zdravlju

Maybelline je u suradnji s  udrugom Igra pokrenuo inicijativu Brave Together koja svim zainteresiranima osigurava besplatnu podršku kao dio brige o mentalnom zdravlju.

Maybelline NY je u suradnji s  udrugom Igra pokrenuo inicijativu Brave Together koja svim zainteresiranima osigurava besplatnu podršku kao dio brige o mentalnom zdravlju. Brave Together je globalna inicijativa s ciljem destigmatizacije anksioznosti i depresije, suvremenih mentalnih teškoće s kojima se nosi sve veći broj ljudi, a pogotovo mladih.

Inicijativa počinje u listopadu koji je i na međunarodnoj razini poznat kao Mental Health Awareness Month pa će Maybelline NY posebnu pažnju posvetiti brizi za mentalno zdravlje i dobrobit cjelokupne zajednice. Ekonomska kriza i nesigurnost, gospodarske promjene i nestabilnosti te nedavni potresi samo su pojačali negativne posljedice pandemije koronavirusa koje ostavlja ne više samo na fizičko već i psihičko zdravlje čovjeka.

Maybelline NY to prepoznaje i nudi sveobuhvatnu podršku kroz individualna i grupna savjetovanja kao i različite edukativne materijale koji promiču brigu i zaštitu mentalnog zdravlja koji su dostupni na internetskoj stranici Brave Together. Svi zainteresirani moći će u formi obrasca podijeliti svoje ime, prezime i kontakt kao i razlog javljanja te će ih u kratkom roku od 24 sata nazvati stručna osoba koja će nakon obavljenog razgovora postaviti dijagnozu i preporučiti korake prema rješenju problema. Ovisno o individualnoj situaciji, preporuka liječenja tako mogu biti 1 na 1 sesije ili grupna savjetovanja.

Suvremeno društvo pritisnuto je suvremenim problemima koji sve više uzimaju svoj danak u obliku različitih mentalnih poteškoća i problema. Anksioznost i depresija ne samo da smanjuju produktivnost već i smanjuju opću razinu zadovoljstva životom. To su ozbiljni problemi pa smo posebno ponosni na suradnju s udrugom Igra. Kako je društveno odgovorno poslovanje u temelju Maybellinea NY kao brenda koji brine o dobrobiti zajednice u kojoj djeluje, zaključili smo da je pravo vrijeme da građanima u ovim izazovnim vremenima osiguramo pristup lako dostupnoj stručnoj i profesionalnoj pomoći“, naglasila je Jelena Aleksić, koordinatorica projekta Brave together.

Igra je jedna od važnijih udruga koja sudjeluje u pružanju socijalnih usluga koje su utemeljene na stvarnim potrebama zajednice u Hrvatskoj. Proveli smo već mnogobrojne projekte i programe koji unaprjeđuju potencijale i mogućnosti pojedinaca, a ova Brave Together inicijativa kao i suradnja s Maybellineom NYveliki su korak prema mentalno osvještenijem i educiranije društvu. Internetska stranica za brzu i pravovremenu online psihološku podršku izvrsna je inicijativa za sve koji žele poraditi na svom mentalnom zdravlju i sigurni smo da će građanima olakšati razmijevanje i nošenje sa simptomima anksioznosti i depresije, naglasila je Nikolina Vodanović, izvršna direktorica udruge Igra.

Udruga Igra za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoći od samog se osnutka bavi pružanjem psihosocijalnih usluga i aktivnosti socijalno isključenim članovima društva. Cilj rada Udruge je pružanje pomoći kroz programe i aktivnosti neformalne edukacije, u svrhu unapređenja kvalitete života djece, mladih i obitelji, kao i unapređenja kvalitete života društvene zajednice u cjelini.

Pročitajte još

Suncokreti na oblacima

I ja sam jednom bila samo jedna sasvim obična, mala žena koja je na trenutak sasvim nesvjesno ipak odustala od sebe.

Savjeti stručnjaka

Jednom kad se razočaramo, ma koliko mi tolerantni bili i neovisno o strpljenju koje nosimo u sebi, povjerenje je teško vratiti.

Duh i tijelo

Aplikacija je prije svega – jednostavna i zanimljiva za korištenje. Korisnik sam bira na kojem području želi raditi te se prepusti Naomi tehnikama.

Dobar posao

Agencija za marketing i odnose s javnošću Dhar media već deset godina svojeg djelovanja promovira organizacijsku kulturu svrhe kroz dharmički menadžment – danas Brendfulness metodu.

Advertisement