Brazilska vs. holivudska depilacija

Dlake su zakleti neprijatelji žena već stoljećima. Ratuju još od doba drevnog Egipta i iako su se povremeno mirili, primjerice 60-tih i 70-tih kada su brojne žene njegovale prirodan izgled koji ne podliježe tretmanima ljepote, danas su opet nepoželjne. U jeku turističke sezone i sve češćeg otkrivanja tijela mnogi razmišljaju o tome kako se riješiti dlačica i, što je najvažnije, kako što duže ostati bez njih.

Depiliranje intimnih dijelova tijela više nije samo pomodarski hit ili udovoljavanje partnerima već se u njemu često kriju i higijenski razlozi. Brazilska depilacija voskom jedan je od najpopularnijih načina rješavanja dlačica i dok mnogi misle kako se ona odnosi na potpuno uklanjanje malih napasti kozmetičari tvrde drugačije. Naime, ‘brazilka’ se odnosi na ponešto radikalnija verziju francuske frizure u kojoj se skidaju dlačice i oko područja analnog otvora. Ovakva depilacija podrazumijeva potpuno tanku neošišanu liniju, dok se stopostotno ogoljivanje intimnih dijelova tijela zove holivudska depilacija.

depilacija 1 Pobornica ovih metoda uređivanja intimne zone je mnogo, no istraživanja pokazuju kako njihova popularnost jenjava. Naime, sudeći po anketi, najpopularnija intimna frizura je ona ‘pošišana i uredna’. Gotovo polovica muškaraca, odnosno njih 43 posto je priznalo kako kod žena obožavaju prirodno izdanje, odnosno kratko pošišane i žiletom ili voskom oblikovane intimne dlačice – takozvani ljubavni trokut.

depilacija 217 posto njih ipak je ostalo vjerno brazilskoj depilaciji s diskretnom linijom ili minijaturnim trokutićem na stidnoj kosti, dok je svega 12 posto njih odabralo holivudsku depilaciju kao omiljenu.

7 stvari koje morate znati prije depilacije:

  • brazilska depilacije podrazumijeva uklanjanje velikog dijela dlačica na intimnom području, a razina boli ovisi o osobnoj toleranciji na bol, jačini folikula stidnih dlaka, njihovoj dužini i naravno, ne manje važno, o vještini stručnjaka koji obavlja brazilsku depilaciju
  • prije depilacije naglasite kozmetičarki što želite – potpuno ili djelomično uklanjanje dlačica
  • kako biste smanjili mogućnost infekcije te olakšali posao tehničarki prije depilacije se otuširajte
  • odlučite hoćete li tijekom depilacije biti potpuno goli ili ćete nositi tange
  • nemojte rezervirati tretman za vrijeme menstruacije
  • ako dužina vaših dlačica prelazi 1.5 centimetara prije depilacije ih malo skratite
  • ako loše podnosite bol prije popijte aspirin ili ibuprofen koji će umanjiti bol

Bez obzira jesu li motivi uređivanja bikini zone igranje, raspaljivanje mašte kod vašeg partnera ili uredni izgled na plaži, s depilacijom budite pažljivi.

Budući da se radi o jako osjetljivoj koži prepustite se iskusnim rukama kozmetičarki koje znaju kako ukloniti dlačice što efikasnije i koliko je moguće bezbolnije.