Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Bridgerton
Bridgerton

Video box 1

Bridgerton postala najuspješnijom Netflix serijom ikad

Bridgerton je američka povijesna dramska serija koja prati obitelj Bridgerton i temelji se na romanima Julie Quinn.

Rekordnih 82 milijuna kućanstava diljem svijeta odlučilo je pogledati seriju Bridgerton u prvih 28 dana od početka emitiranja. Serija je zauzela prvo mjesto na ljestvici gledanosti u 83 zemlje, uključujući SAD, UK, Brazil, Francusku, Indiju i Južnu Afriku te je ušla na listu top 10 u svim zemljama osim Japana, čime je postala najuspješnijom Netflix serijom.

Uspjeh serije Bridgerton omogućio je da knjige po kojima je serija snimljena po prvi puta budu uvrštene na listu najprodavanijih knjiga The New York Timesa – 18 godina nakon što su prvi put objavljene.

Bridgerton je američka povijesna dramska serija koja prati obitelj Bridgerton i temelji se na romanima Julie Quinn.

Julia Quinn sa svojim je neodoljivim naslovima tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 10 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 30 jezika, mnogi je već sada nazivaju suvremenom Jane Austen. Serijal o obitelji Bridgerton, Juliji Quinn osigurao joj je mjesto u američkoj „Kući slavnih“ u kategoriji spisateljica ljubavne tematike.

 

 

Serija donosi publici sve ono što vole kod serija koje je producirala produkcijska kuća Shondaland – svjež pristup klasičnom žanru koji donosi romantiku, raznolikost, snažne žene, dosjetljivost, spletke i još mnogo toga.

„Svjedočiti oduševljenju obožavatelja koje su stvorili producenti serije, uključujući jedinstvenu Shondu Rhimes, kreatora serije Chrisa Van Dusena i izvršne producentice Betsy Beers uistinu je nadrealno iskustvo. Imati mogućnost danas objaviti da je Bridgerton trenutno najgledanija serija svih vremena na Netflixu uistinu je ostvarenje sna“, izjavila je Jinny Howe, potpredsjednica odjela Original Series u Netflixu.

Svi tipovi publike vole romantiku

Romantične knjige uvijek su se izrazito dobro prodavale, ali su te priče rijetko završavale na ekranu. Ljubavna veza između Daphne i Simona s dinamikom „hoće li ili neće“ u kombinaciji s raskošnim kostimima i sjajnim interijerima stvorila je svijet u koji je publika svih sredina i dobi mogla pobjeći. Birdgerton je pokazao da romantika može biti pametna, dinamična, odvažna i isto tako univerzalno privlačna.

Isplati se biti odvažan i poduzimati kreativne „rizike“

Bridgerton – poput serije Damin gambit – prkosi tradicionalnom te pokazuje da drame iz određenog razdoblja nisu ograničene opsegom ili publikom. Serija je izmišljeni prikaz Londona iz 1813. godine koji otkriva fasadu iza Regency doba. Ovo razdoblje u prikazu Chrisa Van Dusena i Shandolanda nije zamišljeno kao povijesni prikaz. To je ljepši, raskošniji i komičniji prikaz nego što ga pružaju uobičajene drame razdoblja što je i iznenadilo i oduševilo naše korisnike.

 

Gossip girl + Pride and prejudice + 50 shades of gray = Bridgerton

Gledatelji žele vidjeti svoj odraz na ekranu

Obožavatelji Shondalanda očekuju zastupljenost različitosti u svim njihovim serijama. Serija Bridgerton uzela je djelić istine iz povijesti kraljice Charlotte i pretvorila ju u crnu vladaricu koja  koristi svoju moć za utjecaj na šire promjene u britanskom društvu. Osnaživanje žena i diverzifikacija glumačke postave posebno je odjeknula i učinila Bridgerton suvremenijim. Poput druge dvije iznimno popularne serije Damin gambit i Emily u Parizu, Bridgerton se oslanja na univerzalne teme koje izravno govore ženama jer glavne uloge imaju neovisne ženske protagonistice.

Veselimo se naučenim lekcijama i njihovoj primjeni u praksi kako odlazimo prema drugoj sezoni i stvaranju više uključivih i progresivnih priča o ženama za naše korisnike diljem svijeta.

Pročitajte još

Istaknuto

Bridgerton je američka povijesna dramska serija koja prati obitelj Bridgerton i temelji se na romanima Julie Quinn.

Advertisement