Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Briga za zaposlenike podrazumijeva i probran i kvalitetan izbor kave

Posao može imati veliki utjecaj na psihofizičko zdravlje osobe

15 predavača, 5 predavanja, 7 radionica na 3 paralelna tracka i 7 HR praksi s preko 90 polaznika. Tijekom tri dana svi su sudionici naučili mnogo o mentalnom zdravlju, wellbeingu i alatima koji im mogu pomoći da se što bolje nose sa svakodnevnim stresom. Govorimo o novom konceptu edukacije i odmora – HR konferenciji u formatu Retreat trip-a na Obonjanu, koji je namijenjen zaposlenima u HR i marketing odjelima.

Istraživanje provedeno 2020. pokazuje da je u Hrvatskoj registrirano ukupno 30.228 hospitalizacija zbog mentalnih poremećaja te se nalazi na 9. mjestu u ukupnom broju hospitalizacija. Samo liječenje,  općenito smanjena produktivnost na radnome mjestu, brojna bolovanja, psihološki i egzistencijalno opterećuju obitelj, ali dovode i do značajnog ekonomskog i socijalnog opterećenja društva.

Preopterećenost radnim obavezama, nedostatak slobodnog vremena, neodržavanje socijalnih kontakata samo su neki od razloga zašto posao, općenito, može imati veliki utjecaj na psihofizičko zdravlje osobe.

Doista, pozitivnije radno okruženje je moguće stvoriti uz male ustupke, poput uvođenja glazbe u okruženje ili planiranje većeg broja manjih pauza tijekom zahtjevnih projekata u kojima bi se moglo popiti omiljeno hrvatsko piće – kava. Zna to i De’Longhi, koji je bio sponzor svakog coffee breaka na Obonjanu te je HR stručnjacima praktično pokazao kako se malim pauzama može povećati blagostanje, ali i produktivnost.

Uvijek i svugdje, potreba za kavom 24/7

Oko 85 % odraslih građana Hrvatske svakodnevno uživa u kavi. Neka istraživanja utvrdila su i da umjerene količine kofeina poboljšavaju raspoloženje, budnost, razinu energije i motivacije, pažnju, opreznost i vrijeme reakcije. Oni koji piju najmanje četiri šalice kave dnevno imaju 20% manji rizik od depresije u usporedbi s onima koji piju malo ili nimalo kave, pokazala je studija koja je trajala više od 20 godina.

Dokazano, a to već znate svi, šalica kave pokazala se učinkovitom i tijekom učenja.

Ono bez čega mnogi od nas ne mogu zamisliti dan je šalica ukusne kave. Zato se i na Obonjanu često moglo čuti pitanje: „Idemo na kavu!?“

Kada je pred nama dug dan i moramo se koncentrirati, kava je jedan od onih savršenih trenutaka kojima se neizmjerno veselimo, tako su i sudionici mogli predahnuti uz De’Longhi kavu, čiji su im vrhunski aparati za kavu bili na raspolaganju tijekom cijelog Retreat tripa.

Obzirom na ljetne temperature, Caffelate s hladnom pjenom i extra ledom bilo je omiljeni napitak većine posjetitelja, koji su u slobodno vrijeme uživali u svom Perfetto trenutku.

A kakav bi bio Retreat trip bez cotktail partyja?

Osim na konferenciji, posjetitelji su mogli uživati i na De’Longhi sunset Cocktail party na Green baru, mjesto koje je bilo organizirano za druženje i zabavu.

Poslijepodnevni sati uz očaravajući zalazak sunca na Green baru, bili su rezervirani za uživanje u

koktelima espresso Martini i cold brew Mojito na bazi cold brew kave, spravljene na De’Longhi caffe aparatu Eletta.  Više ideja za koktele koje sami možete isprobati pronađite na @delonghihrvatska Instagramu.

Puno novih iskustava, znanja uz puno smijeha i zabave, zaključak cijelog Retreat tripa Obonjan je da kompanije trebaju osigurati fleksibilne radne uvjete, promovirati aktivnosti koje smanjuju stres te raditi na izgradnji podržavajuće korporativne kulture u kojoj se otvoreno razgovara o mentalnom zdravlju.

Dodat ćemo i da briga za zaposlenike podrazumijeva i probran i kvalitetan izbor kave, a tu je De’Longhi kao svjetski No1 brand uređaja za kavu.

Već u listopadu kreću prijave za Retreat trip 2024. Nemojte propustiti svoje mjesto!

Ne propustite

Duh i tijelo

U današnjem svijetu gdje je planiranje i predviđanje ključno za osobni i profesionalni uspjeh, često smo skloni zaglaviti u beskrajnim razmišljanjima o tome što...

Darivanje

Osviješteni i visoko učinkoviti nadahnjujuća je knjiga koja nudi alate za poboljšanje mentalnog zdravlja kao ključne odskočne daske za visoka postignuća na životnom i...

Gastronomija

Tučena kava, pravog naziva Dalgona kava, vrsta je korejske kave koju je proteklih dana popularizirala najpoznatija društvena mreža, TikTok.

Duh i tijelo

Tea Bašić komunikologinja je koja je završila Propedeutiku psihoterapije i uvodnu edukaciju iz transakcijske analize – psihoterapijskog pravca, a u planu joj je pred...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.