Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Britanski Candoco na 31. Tjednu suvremenog plesa

Ples ruši granice svakodnevnih stereotipa

Zagreb, Rijeka i Karlovac će od 28. svibnja do 7. lipnja biti domaćini najvećeg regionalnog plesnog festivala – 31. Tjedna suvremenog plesa. Festival će ove godine, uz široku paletu plesnih izričaja, prezentirati ples kao snažan alat koji promiče ujedinjavanje, ravnopravnost te ruši granice svakodnevnih stereotipa.

Upravo pioniri u mijenjanju percepcije te nametanju pravila ravnopravnosti osoba sa i bez invaliditeta, integrirana plesna kompanija Candoco iz Velike Britanije ponovo gostuje na festivalu. U Hrvatskom narodnom kazalištu izvest će Set & Reset / Reset, novo uprizorenje legendarne predstave Set & Reset Trishe Brown postavljene još davne 1983. godine i Notturnino, humorističnu i poetsku predstavu inspiriranu dokumentarcem “Toskin poljubac” o umirovljenim opernim pjevačima, koreografa Thomasa Hauerta.

Batsheva Dance Ensamble iz Izraela predstavit će se s predstavom Max u kojoj je koreograf Ohad Naharin spajajući pokret i glazbu koji se uzajamno nadopunjavaju, prikazuje vlastiti alter ego u Maxim Warratu, međunarodno afirmiranom glazbeniku. Tako se i ove godine nastavlja plodna suradnja festivala i Izraelskog Veleposlanstva kojoj je cilj predstavljanje izraelske afirmirane plesne scene.

Candoco_Notturino1@Benedict JohnsonOve godine posjetitelji će, između ostaloga, imati priliku pogledati i premijere dva najpoznatija hrvatska plesna ansambla, festival će tako otvoriti Studio za suvremeni ples s premijerom predstave Pokret-ač koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld, a Zagrebački plesni ansambl će kroz predstavu Requiem for Z progovoriti o prolaznosti na sceni i van nje.

Batscheva_MAX@Gadi DagonUskoro će biti objavljen finalni program i detaljnije informacije i o ostalim izvođačima (među kojima su brojni umjetnici koje će festivalska publika imati prilike upoznati po prvi puta) i predstavama koje će se prikazati na 31. Tjedna suvermenog plesa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Uz sjajne glumačke nastupe, profinjen scenarij i istančanu režiju, HOURIA je još jedan sjajan filmski uspjeh nezavisne kinematografije koji će u svojim gledateljima probuditi...

Duh i tijelo

Tina Drašner već je dobro poznata trenerica među brojnim ženama, no malo tko zna da joj je posao trenerice senzualnog fitnessa bio tek dodatni...

Dobar posao

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom..

Dobar posao

Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.