Brittany ubili otrovom za štakore

Kontroverzna priča o smrti mlade glumica Brittany Murphy dobila je svoj nastavak i to četiri godine nakon što ju je njezina majka pronašla onesviještenu pod tušem. Dva sata kasnije proglašena je mrtvom uslijed zastoja srca u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu gdje ju je Hitna pomoć dovezla nakon poziva na broj 911.

No iako je njezina smrt ostala zavijena velom tajni, njezin odlazak mnoge nije začudio jer je prema nekim navodima imala problema s korištenjem prevelike količine medikamenata, između ostalog i Vicodina, koji je bio i jedna od omiljenih droga preminulog Michaela Jacksona.

Brittany su obitelji, prijatelji i suradnici pamtili kao dobru dušu i nevjerojatnog optimista, što je dodatno stavilo teret na izgubljeni mladi život. S tragičnom smrću glumice nije se pomirio niti njezin otac koji je nakon obdukcije pokrenuo novu istragu, uvjeren da su je otrovali jer su u njezinu tijelu obdukcijom pronađeni tragovi otrova za glodavce i kukce.

brittany tekstIako su nakon prve obdukcije, kao uzrok smrti Brittany Murphy navedene anemija i upala pluća glumičinom ocu Angelu Bertolottiniju prvotni uzrok smrti nije zvučao uvjerljivo. Zabrinjavajuća je i činjenica da se isto dogodilo pet mjeseci kasnije s njenim suprugom, scenaristom Simonom Monjackom.

Novom istragom u glumičinu su tijelu pronađeni kemijski spojevi koji su najčešće dio otrova za glodavce i kukce. Koncentracija tih spojeva u organizmu pokojne Brittany upućuje na to da njena smrt možda nije bila slučajna pa Bertolottini vjeruje da je riječ o ubojstvu.

Svoje uvjerenje potkrepljuje tvrdnjom da se glumica u vrijeme prije svoje smrti žalila se na umor, glavobolju, vrtoglavicu, grčeve u trbuhu, znojenje i bolove u plućima – redom poznate simptome trovanja otrovom za štakore.

‘Ismijavali su moju kćer, pisali da je anoreksičarka i da je ovisnica kad su se ona i Simon žalili da su im životi u opasnosti’, rekao je glumičin otac.