Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Brzi kolač – rolada s jagodama

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Uskoro će portal Slatkopedija, jedini hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo, proslaviti 5. rođendan.

S njihove stranice, uz najljepše čestitke, preuzet ćemo prefini rolat s jagodama!

Rolada s jagodama

Sastojci

Jagode

  • 600 g jagoda
  • 140 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • malo sok od limuna

Puding krema

  • 2 pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka + 6 žlica mlijeka
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Biskvit

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
  • 50 ml mlijeka
  • 130 g brašna
  • ½ praška za pecivo

I još

  • 2 vrećice šlag pjene
  • 1 šlagfix
Fotografija: Kate Bošković
Priprema

Jagode

Jagode očistite i operite te ih izrežite na ploške. U lonac stavite jagode, šećer i vanilin šećer te malo soka od limuna pa kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz povremeno miješanje.

Procijedite dobiveni sok u jednu posudu, a jagode stavite u drugu pa pustite da se ohladi dok pripremate ostatak.

Puding krema

Stavite mlijeko i šećer da prokuhaju. U međuvremenu umutite prah za puding,  vanilin šećere i šest žlica mlijeka. Kada je mlijeko na vatri uzavrelo, pomaknite ga s vatre i prelijte u posudu s umućenim pudingom, neprestano miješajući pjenjačom. Dobivenu gustu smjesu pokrijte prozirnom folijom (foliju stavite izravno na površinu kreme) i ostavite da se hladi dok pripremite biskvit.

Biskvit

Pećnicu zagrijte na 180°C s ventilatorom.

Jaja zajedno sa šećerom i vanilin šećerom miksajte mikserom na najvećoj brzini dok ne dobijete svjetlu prozračnu smjesu. U to dodajte koricu limuna te malo po malo brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju u tankom mlazu ulijte i mlijeko.

Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega izlijte dobivenu smjesu i paletnim nožem ravnomjerno rasporedite. Stavite u pećnicu i pecite oko 10 minuta (vrijeme pečenja ovisi će o jačini vaše pećnice).

Gotovi biskvit izvadite iz pećnice, prebacite na drugi papir za pečenje i zarolajte pa ostavite da se malo prohladi.

Fotografija: Kate Bošković

Slaganje

Odmotajte roladu te je namočite sokom od jagoda, a zatim u tankom sloju nanesite puding od vanilije. Na njega rasporedite skuhane jagode, a zatim premažite tankim slojem šlag pjene.

Roladu zamotajte i ostavite u hladnjaku na barem dva sata, a zatim je odmotajte, stavite na tanjur za posluživanje pa potom premažite preostalim šlagom i poslužite.

Napomena

Nama je ostalo viška pudinga i soka od jagoda, kao i cjelovitih jagoda (previše smo kupili), pa smo odlučili servirati to kao desert u čaši.

Više

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Gastronomija

Osvježavajući voćni desert za svako doba dana.

Gastronomija

Torta iz blendera zvuči savršeno, zar ne!? I jest..pogotovo za one malo lošije slastičare koji muku muče s pećnicom, vaganjem sastojaka i preciznim koracima...

Gastronomija

Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.