Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Brzi Monte kolač

Toliko je kremast da klizi niz grlo dok ga jedete. Ipak, da bi vaš Monte kolač bio apsolutno savršen, postoji jedna caka u kojoj se krije tajna savršene glatko-svilene konzistencije bijele kreme.

Dobro rashlađen je poput sladoleda. Toliko je kremast da klizi niz grlo dok ga jedete. Ipak, da bi vaš Monte kolač bio apsolutno savršen, postoji jedna caka u kojoj se krije tajna savršene glatko-svilene konzistencije bijele kreme.

Recept potpisuje Natalija Milodanović s bloga Mystic cakes.

Sastojci

Za podlogu:

  • oko 200 g petit beurre keksa
  • mlijeko za kekse

Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 1 žlica arome vanilije (ili vanilin šećer)
  • 120 g gustina
  • 200 g margarina (ili maslaca)

Za ganache glazuru:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g mliječne čokolade

Priprema

Krema

U malo mlijeka razmutite gustin, a ostatak mlijeka sipajte u šerpu, dodajte šećer i aromu vanilije pa zagrijte do vrenja. Skinite s vatre, ukuhajte gustin sve vrijeme miješajući žicom i vratite na laganu vatru. Kuhajte miješajući dok se ne zgusne. Skinite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.

U mlaku kremu dodajte komad po komad omekšalog margarina i lijepo sjedinite mikserom u finu glatku kremu.

U pleh dimenzija 35×22 cm poredajte na dno kekse. Uz pomoć silikonske četkice ih malo poprskajte mlijekom. Nema potrebe jako natopiti kekse. Izlijte kremu i lijepo poravnajte, pa stavite u frižider dok pripremate ganache.

Ganache glazura

Sipajte vrhnje u posudu i zagrijte do vrenja. Skinite s vatre pa ubacite obje vrste čokolade izlomljene na kocke i žicom miješajte dok se skroz ne otope i dok ne dobijete glatku čokoladnu glazuru. Ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi nekih 15 minuta uz povremeno miješanje.

Izvadite kolač iz hladnjaka i polako sipajte ganache glazuru. U ovom stadiju bit će sasvim rijetka, ali bez brige, hlađenjem će se skroz stegnuti.

Kolač stavite u hladnjak preko noći da se dobro ohladi i stegne. Sutradan sijecite na kocke i po želji ukrasite sjeckanim pistačima ili lješnjacima.

Ne propustite

Gastronomija

Ganache je čokoladna krema koju bi, svi oni koji vole pripremati slastice, trebali imati u malom prstu

Gastronomija

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Gastronomija

Fini blagdanski kolači, jednostavni za pripremu, a jedinstvenog osvježavajuće voćnog okusa smokvi i naranče.

Gastronomija

Počnite ljeto u revijalnom tonu, uz kremasti, voćni kolač s beze biskvitom prozračnim poput oblaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.