Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Bullet grudnjak – ikona stila

Klasik donjeg rublja koji doživljava veliki povratak.

Najjednostavniji način za prevesti naziv ovog fantastičnog komada donjeg rublja jest – grudnjak u obliku metka. Njegove košarice podsjećaju na vrh metka, po čemu je i dobio ime. Većina nas najbolje ga se sjeća iz vremena 90-ih godina prošlog stoljeća kada ge je Jean Paul Gaultier dizajnirao za već i tada super slavnu Madonnu.Međutim sama ideja za takvim oblikom grudnjaka datira još puno prije Madonnine slavne turneje Blond Ambition. Ona je jednostavno svojim karizmatičnim stilom (i feomenalnim talentom da od svega što učini IT predmetom), povratila slavu dizajna grudnjaka karakterističnog za 40-e godine prošlog stoljeća, kada se prvi puta ovakav model grudnjak pojavio i našao svoje mjesto u ormarima mnogih žena. Zbog specifičnog oblika još se naziva i torpedo bra ili cone bra odnosno grudnjak u obliku torpeda, tj. korneta. Jednostavan razlog zbog kojeg je uopće došlo da se dizajnira komad donjeg rublja u ovom obliku jest činjenica da se takvim oblikom najbolje uspijevalo postići ono što je svaka žena htjela od svog dekoltea, a to je da grudnjak podigne grudi i pruži dodatni podupiračU one dane grudnjaci sa žičanom konstrukcijom, spužvicama, geliranim umecima i inim čudima nisu postojali i ovo je bio jedan od prvih pokušaja isticanja ženstvenosti i poželjnosti ženskog poprsja, ali i korekcije eventualnih nedostataka. Sjetite se samo slavnih glumica tog vremena poput Marilyn Monroe, Jean Harlow, Ave Gardner i Jayne Mansfield koje su u majicama najfinijih i najpodantnijih materijala imale savršeno oblikovane grudi. 

Takvo nastojanje dama da prikažu svoje grudi na što izazovniji način trajalo je sve do 60-ih godina kada se počeo njegovati više prirodniji look. Danas svakim danom je sve veći broj onih koje se odlučuju za takav oblik grudnjaka te je samim tim i porasla ponuda istih, posebice u okvirima internetske prodaje. Jedan od iznimno popularnih brendova po pitanju bullet grudnjaka jest What Katie Did. Par klikova mišem i vi možete posjedovati komad koji će zasigurno izmamiti uzdahe partnera dok ga nosite ispod odjeće, ali i u privatnosti vaše sobe kada je odjeća najmanje bitna. Danas je ovaj model sve popularniji ne samo među pripadnicama svjetske showbiz scene(nose ga Kylie Minogue, Scarlett Johansson, Rihanna, Amber Rose…), već ga u svoj redovni stajling uvode i žene koje jednostavno žele prigrliti onaj iskonski, 'stari' osjećaj ženstvenosti i senzualnosti.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Trendovi

Vrijeme je darivanja, a ako ste u potrazi za idealnim božićnom poklonom predlažemo komade iz zimske kolekcije poznatog austrijskog brenda Palmers, poklon je koji...

Fashion report

Cvjetni motivi, razigrani printevi jesenskog lišća i udobne tkanine, nova su dizajnerska obilježja Palmersove jesenske kolekcije u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Budi fit

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi!

Trendovi

Prihvatljiv, rastezljiv i lagan grudnjak koji je - zahvaljujući svojim karakteristikama prilagodljivosti - savršen i za tinejdžere.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.