Bum nail-barova

Crveni, crni, u boji kože, šljokičasti – nokti puno govore o vama. Manikiranje noktiju, koje često odaje naš karakter i radne navike, doživjelo je svoj procvat unatrag nekoliko godina. Prvi pokazatelj toga je veliki porast nail-barova koji se sada mogu pronaći u svakom od većem trgovačkih lanca, u sklopu frizerskih salona ili kao samostalni objekti.

Sve više žena odlazi u salone za uljepšavanje noktiju kako bi na jeftin i brz način napravile mini makeover te osvježile svoj izgled. Najpopularnija je francuska manikura, no izbora ne nedostaje. Za one odvažne tu su jarke boje i uzorci različitih oblika i veličina, a sve što vam treba je stotinjak kuna i iskusna kozmetičarka.

Rast popularnosti nail-barova potvrđuje činjenicu da su žene i u vrijeme financijske krize spremne izdvojiti iz svojeg kućnog budžeta kako bi imale njegovane nokte, a prosječna žena čini to dva puta mjesečno.

'Nakon posjeta salonu ljudi dobivaju komplimente zbog kojih im raste samopouzdanje. Manikura ima takozvani feel-good faktor, a nije drastična poput šišanja.', naglasila je Thea Green, 36-godišnja vlasnica jednog od najpoznatijeg lanca salona za uljepšavanje noktiju u Velikoj Britaniji koja je pokrenula vlastiti posao s 23 godine te osnovala Nails Inc koji danas objedinjuje 59 trgovina.

Istraživanje provedeno na uzorku od 2000 žena u dobi između 20 i 45 godina potvrđuje da su nokti danas svojevrstan modni dodatak te služe kao dopuna svakoj modnoj kombinaciji, a 96 posto žena izjavilo je da se osjećaju bolje kada imaju uređene nokte.

Što nokti govore o vama

Postoje studije koje kažu da odabir boje laka za nokte otkriva osobnost. Pa što vaši nokti govore o vama?

Crvena
Grimizni nokti daju kraljevski osjećaj i nose ga glamurozne strastvene žene koje privlače pažnju muškaraca.

Koraljna
Ako nosite svjetlije lakove na noktima, energična ste i samouvjerena djevojka koja se ne boji biti u središtu pozornosti.

Siva (Taupe)
Ako vam se sviđa golublje siva ili taupe nijansa laka, vjerojatno živite u većem gradu, pratite modu i cool ste.

Francuska manikura
Neutralne boje i uredni nokti obilježje su djevojaka koje ne vole promjene. Na njih se možete osloniti kao što se i one okružuju ljudima koji su odgovorni.

Tamno ružičasta
Nokti boje fuksije najbolje pristaju staloženim djevojkama sa stilom. Jarko ružičasta boja daje im snagu za nove pobjede pa su dobre u organizaciji raznih događanja.

Nježno ružičasta
Blijedo ružičasti nokti odaju optimistične djevojke velikog srca koje žele da nokti pokažu njihovu zabavnu stranu.