Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Buntovnica u vjenčanici

Igrom do odabira vjenčanice!

Kaže se da planiranje vjenčanja počinje od same vjenčanice. Ona je osim vašeg princa na bijelom konju okosnica jednog od najsretnijih dana u životu žene.

Sljedeća stvar nakon odabira muškarca i prstena na četvrtom prstu lijeve ruke je boja vjenčanica. Međutim, boja vam uvelike sužava izbor haljine koje ćete se vjerojatno sjećati do kraja života.

Iako davnih dana prvi izbor za boju vjenčanice nije bila bijela, već plava kao simbol čistoće i nevinosti. S bijelom bojom se krenulo od 1840. godine i vjenčanja britanske kraljice Viktorije i Alberta.

Koja bijela odgovara vašem tenu?


Postoji nekoliko nijansi tradicionalno bijele haljine, a pravu je najbolje izabrati ovisno o vašoj boji kože. Čisto bijela boja najbolje pristaje tamnoputim ženama, dok nešto suptilnija dijamantno bijela koja je za nijansu blaža od čisto bijele zna puno bolje stajati od ove klasične.

Žene svjetlije puti bolje će izgledati u takozvanoj boji bjelokosti. Neke od tih vjenčanica imaju prigušene tonove žute, koje ih čine kremastim, a pojedine su samo približno bijele. U svakom slučaju veličanstvena je kao i klasična bijela, a bolje stoji.

Još jedna nijansa bijele je boja šampanjca koja najbolje izgleda na ženama maslinaste puti. To je vjenčanica u kojoj ćete definitivno zablistati.

Šarene vjenčanice


Iako crvena boja simbolizira ljubav, većinom nije prvi izbor mladenke zbog česte poveznice sa seksualnošću. Simbol je majčinstva, hrabrosti i senzualnosti. Zanimljivo je kako upravo crvena boja u Kini tradicionalno označava sreću pa su i mnoge vjenčanice u toj zemlji upravo crvene boje.

Crvenu, a i zelenu boju ako budete u prilici često ćete vidjeti u Indiji. Crvena po Indijcima znači sreću, a zelena plodnost. Te dvije vesele boje koriste se i u afričkim plemenima u Gani. Kod njih se žene odijevaju u crveno koje simbolizira prolivenu krv u borbi za slobodu, dok je zelena biljno bogatstvo domovine Afrike.

Obilje ruda također kod afričkih mladenki simbolizira zlatna boja vjenčanice, a za tu sjajno metalnu boju haljine odlučuju se žene i izvan „crnog“ kontinenta. Zlatna je definitivno neobična, i u njoj ćete izgledati netipično, sjajno i raskošno.

Crna nije samo tuga


Iako bi se većina mladenki na spomen crne boje vjenčanice hvatale za glavu, poneke zvijezde iz showbusinessa u crnom su koračale prema svom princu. Tako se modna ikona, glumica Seks i grada Sarah Jessica Parker za svog muža, također glumca Matthewa Brodericka, udala u crnoj haljini. Pjevačica Fergie iz Black Eyed Peasa također se odlučila za crnu varijantu.

U crvenoj i crnoj vjenčanici definitivno ćete pokazati određeni bunt, ali i da ste sigurni u svoju odluku. Ne treba vam bijela nevina vjenčanica da znate kako u brak ulazite sa željom i voljom da to uspije. Ostali ste vjerni svom stilu, a to je jedino bitno ma što selo pričalo.

ZAIGRAJTE: Kliknite na svoju vjenčanicu

Ako pak niste sigurni koja je vaša boja odigrajte zanimljivu igricu oblačenja vjenčanica na našem portalu. Također možete odabrati i dodatke, ruž i frizuru. Sve što jedna mladenka može poželjeti. Nije uključena samo opcija odaberi muža, ali tko zna, možda se jednog dana netko i to sjeti napraviti. Naravno da i njega možete odjenuti kako poželite!Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

S modne piste

zašla je nova kampanja hrvatskog brenda vjenčanica i svečane odjeće Kalisi design koja nosi naziv "Šumska priča", nadahnuta mitovima o vilama na našim prostorima.

Putovanja

I u Kini je crvena boja simbol jednog od najjačih ljudskih osjećaja – ljubavi.

Gastronomija

Dobra i sočna, te ne presuha tapenada će imati dobar omjer maslina i kapara te biti začinjena maslinovim uljem i sokom od limuna.

Fashion report

Kaftan studio ima novu kolekciju vjenčanica namijenjenih modernim mladenkama koje vole lagane, sofisticirane modele čistih linija s pažljivo biranim i ručno rađenim detaljima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.