Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Caipirinha – djevojka sa sela

Isprobajte rustični koktel, Caipirinha, koji se u Brazilu pije tijekom cijelog dana.

Caipirinha potječe iz Brazila i njihovo je nacionalno piće. Ime ovog egzotičnog koktela dolazi od riječi ”caipira” i odnosi se na nekog tko živi na selu – najbolje je prevesti ju kao ”djevojka sa sela”. Bez obzira na etimologiju caipirinhu u Brazilu možete naručiti bez straha da će vam umjesto koktela dovesti djevojčicu jer svaki Brazilac na spomen te riječi prvo pomisli na popularno piće. Caipirinha se u Brazilu sprema u velikom vrču i uvijek je povod za kratki odmor i druženje.

 

IBA (International Bartender Association) je caipirinhu proglasio za jedno od pedeset najboljih pića svih vremena i danas je popularna diljem svijeta. Riječ je o jednostavnom koktelu (za pripremu su uz led potrebna samo 3 sastojka) neobičnog okusa i svojevrsnom latino pandanu popularnog mojita. Njezin osnovni sastojak je vrlo jaka rakija Cachaço za koju Brazilci vjeruju da djeluje kao lijek.  Stručnjaci se slažu da je najbolja ona caipirinha koja sadrži bistru i jeftinu Cachaço rakiju.

Recept:

Limetu narežemo na komadiće. Stavimo ih u čašu te preko njih posipamo 3 žlice šećera. Sve zajedno dobro promiješamo kako bi limeta pustila svoj sok.

Čašu napunimo drobljenim ledom, preko njega ulijemo rakiju cachaço i još jednom sve dobro promiješamo.

Ne propustite

Gastronomija

Wise Grus (Mudri ždral) već se u velikoj mjeri pozicionirao u Hrvatskoj i prepoznatljiv je po toj mudroj ptici, zaštitnici grada Daruvara.

Gastronomija

Proljetna pića su savršena za rashladiti se i zasladiti, puna su svježeg voća s malom dozom alkohola i okusom odmora. Vjerujemo da već razmišljate...

Budi fit

10 napitaka koje biste trebali izbjegavati.

Duh i tijelo

Postoji jedan zanimljiv fenomen koji se pojavio u današnjoj kulturi, a ja ću ga nazvati "Vinske mame".

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.