Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Izabela Marić
Izabela Marić

Duh i tijelo

Čakre i zdravlje: U našem tijelu skriveno je 7 čakri

Naziv čakra dolazi od sanskrtskog značenja „krug ili kotač koji se okreće“.

Čakre su tradicionalni yogijski sistem koji nam pomaže kako bi osvijestili svoja emotivna, mentalna i fizička stanja te spoznali aspekte sebe i svojeg života koji ne teku s lakoćom. Prema tom sustavu bolesti, nesporazumi i nejasnoće često se manifestiraju tamo gdje energija nije protočna.

Naziv čakra dolazi od sanskrtskog značenja „krug ili kotač koji se okreće“.

Naziva se tako jer izgleda poput vrtloga koji se okreće oko određenog područja u našem suptilnom tijelu. Stoga su čakre glavni energetski centri, koji akumuliraju i distribuiraju energiju po našem tijelu.

7 glavnih čakri

Imamo 7 glavnih čakri i svaka odgovara određenoj endokrinoj žlijezdi. Opće je poznato kako su endokrine žlijezde povezane s našim fizičkim zdravljem, te pokreću cijelo naše tijelo. Kada počnemo gledati holistički na sebe, shvatit ćemo da su naše tijelo, duh i emocije povezani i da čine cjelinu.

Čovjek je zdrav ako su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije; što više energije protječe kroz čakre, čovjek je zdraviji. Ako čakra ne može metabolizirati energiju, kažemo da je blokirana. Tok energije je preslab pa pojedini dijelovi tijela nisu opskrbljeni s dovoljno energije. Stoga postepeno nastaju kvarovi i smetnje koje prepoznajemo kao bolesti ili različite psihičke poteškoće na materijalnoj razini čovjekovog postojanja.

Potaknite vitalnost

Glavni smisao yoge je potaknuti vitalnost kroz cijeli sustav kako bi živjeli lakše, bolje funkcionirali u bliskim odnosima, odnosu prema svom tijelu i zdravlju, u odnosu prema poslu i novcu, okolini…

Izabela Marić

Kroz praksu yoge, meditacije i afirmacija dobivamo korisne alate kojima se povezujemo sa sobom te kojima ćemo osvijestiti na čemu je potrebno raditi.

Kroz coaching pitanja pokušavamo vidjeti uzrok nelagode, problema ili bolesti u određenom polju života.

U Verbasana yoga studiju održavamo radionice koje se sastoje od energetskih vježbi, razgovora o pojedinoj čakri kroz vodstvo uz pitanja, vođene meditacije, praksu asana i afirmacija.

Pridružite nam se!

https://www.facebook.com/events/924453378237045

www.verbasana.com

Vaša Izabela

Izabela Marić je osnivačica Verbasana yoga studija u Zagrebu, predsjednica Hrvatskog saveza za yogu, diplomirani indolog, certificirana učiteljica yoge RYT600 na Institutu za yogu i ayurvedu Sunce kod yogacharye Jadranka Mikleca, RYT300 u SVYASA Yoga University u Bangalore-u, Indija te RYT200 u Gaia yoga centru, Zagreb.

Certificirani je Holistic life coach na Radiant Coaches Academy u SAD-u i koautor je knjige “Radiant Self” na Amazon-u. Podučava meditacijsku praksu na Radiant Coaches Academy.

Trenutno završava edukaciju za yoga terapeuta (RYT200) kod yogacharye Jadranka Mikleca.

Izabela se susrela se s yogom prije više od 20 godina te od 2004. svake godine putuje u Indiju i upoznaje se s raznim stilovima yoge.
Osnivačica i voditeljica Verbasana yoga studija u Zagrebu (www.verbasana.com), bivša plesačica i majka.

Diplomirani indolog i rusist, podučava hindi i sanskrt.
U Verbasana yoga studiju vodi satove Hatha Vinyase, Vinyase Flow, Prenatal yogu za trudnice, yogu za djecu, individualne satove holistic coachinga i yoga terapije te organizira i vodi yoga retreate u Hrvatskoj i Indiji.
Član je Shanti yoga grupe, koja ujedinjuje yogu i ples.

Ne propustite

Duh i tijelo

Budući da je upravo stres glavni okidač za bolesti štitnjače, općenito se preporučuje izvođenje asana koje imaju relaksirajući učinak.

Duh i tijelo

Ispričat ću vam svoju osobnu priču o tome kako su me yoga i Indija oblikovali kao osobu i kao yoga učiteljicu.

Duh i tijelo

Živjeti život temeljen na prihvaćanju umjesto na strahu zahtijeva introspekciju kako bismo otkrili tko smo, u čemu uživamo te što znači voljeti sebe u...

Budi fit

Ako razmišljate o tome da krenete na put vježbanja yoge, evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam možda pomoći u toj višestruko vrijednoj praksi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.