Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Caño Cristales – kolumbijska tekuća duga

Najljepša svjetska rijeka otkriva svoje čari od rujna do studenog

Muy hermoso, maravilla, paradiso, magico… Upravo ćete na ovakve komplimente naići ako krenete čitati iskustva ljudi koji su vidjeli jednu od najljepših svjetskih rijeka.

Ako se odlučite posjetiti Kolumbiju i Nacionalni park Serrania de la Macarena u gradu La Macareni, pobrinite se da to bude u razdoblju od rujna do studenog. Zašto baš tada? Tekuća duga, kolumbijska rijeka Caño Cristales, prizor je koji ne želite propustiti.

Većinu vremena ova rijeka izgleda kao i svaka druga, a onda se u par tjedana u godini pretvori u pravu impresionističku ljepoticu zbog raznobojnih algi kojima obiluje. Za predivnu crvenu boju koja se najviše ističe zaslužna je biljka macarenia clavigera.

Clavigera_MacarenaUpravo ona ne može bujati za vrijeme kišne sezone zbog nedostatka sunca, a za vrijeme suše zbog nedostatka vode.

Stoga sretnicima koji se žele uživo uvjeriti u ovaj prizor preostaje nekoliko tjedana godišnje između kišne i sušne sezone kada će brojne alge procvjetati u predivnim nijansama žute, crvene, zelene, plave i crne boje.

cano cristalesJedna od najljepših rijeka na svijetu, duga stotinjak kilometara i široka 20 metara, pravo je prirodno čudo smješteno u izoliranom dijelu zemlje koji nije lako dostupan cestovnim putem.

Kolumbijske turističke stranice preporučuju da zrakoplovom dođete do najbližeg grada La Macarene gdje će vas lokalni turistički vodiči uputiti do nacionalnog parka.

Možete jahati na konjima i magarcima ili pješačiti dok ne nabasate na ovaj fascinantni spektakl boja. Međutim, u izletu ćete uživati kratko jer ne možete prespavati ili kuhati uz rijeku.

cano cristales1Rijeku s pravom krase titule poput najljepše rijeke na svijetu, a poznata je i pod nazivom tekuća duga, rijeka pet boja i rijeka koja vodi iz raja. Pa tko onda ne bi želio vidjeti kako rajska rijeka izgleda? Neka mjesta jednostavno ne želite gledati samo na fotografijama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Iako nastupaju s porukom „Iz Rijeke, s ljubavlju“, iznimno za proslavu rođendana misao vodilja postala je „All we have is now“.

Zanimljivosti

Zapadni trgovački centar (ZTC) Rijeka ovoga mjeseca, nizom događanja obilježava deseti rođendan.

Savjeti i preporuke

Novootvoreni Kalmar Hair & Skin Boutique je upravo takvo mjesto, u njega se vrlo lako zaljubiti.

Događanja

Ove je nedjelje, u sklopu Dana Sv. Vida, Rijeka bila u znaku mode- tradicionalno je održana modna manifestacija “Vremeplov Rijeka kroz stoljeća” na kojoj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.