Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čaroban južnoamerički kakao

Poklanjamo vam Trini proizvode

Dragi prijatelj iz djetinjstva, topli kakao, mnogima je najdraže piće kojima se griju tijekom hladnih zimskih dana. No oni koji muku muče s kilogramima, u ovoj poslastici ne smiju pretjerivati. Barem je dosad tako bilo. Od ovog trenutka na dalje svatko može u njemu uživati, jer je stigao Trini kakao. Južnoamerički proizvod čiji je slatki okus dobiven iz steviol-glikozida (ekstrakta biljke stevije) ima smanjenu kalorijsku vrijednost. Trini kakao pogodan je za dijabetičare i za oboljele od celijakije jer ne sadrži gluten.

Proizvod je stvoren kao zamjena za tradicionalni kakao prašak u svakom od recepata za koji je potreban kakao. Dok mnogi čokoladni proizvodi na tržištu sadrže visoke vrijednosti šećera u svojem sastavu, Trini kakao ne sadrži dodani šećer.

Stevija (Rebaundiana Bertoni) je biljka koju su kroz povijest stoljećima koristili Guarani Indijanci. Originalno biljka Stevija potječe iz današnje Republike Paragvaj i pojedinih područja Brazila. Iz biljke Stevije ekstrahira se steviol-glikozid koji se koristi kao sladilo. U novije doba, ovaj južnoamerički ‘izum’ u širokoj potrošnji koristi se u području Azije. Danas u Japanu sladilo steviol-glikozid ukupno zauzima 41% udjela u ukupnoj konzumaciji svih sladila (uključujući i šećer).

TRINI KAKAO4

U zapadnim zemljama, potrošači su prije nekoliko godina prepoznali komparativne prednosti steviol-glikozida naspram umjetnih/sintetičkih sladila i šećera (glukoze) dobivenog iz šećerne repe ili trske.

  • nema kalorijsku vrijednost (nula kalorija!)
  • nije kancerogeno
  • ne sadrži sintetička sladila
  • blagotvorno za zdravlje

Za razliku od šećera, steviozid-glikozid ne povećava razinu glukoze u krvi, ne potiče stvaranje karijesa, blagotvorno djeluje na organizam, nema kalorijske vrijednosti, ne sadrži sintetička sladila (aspartam, ciklamate) i ne sadrži gluten.

Rezultati pojedinih istraživanja pokazali su pozitivne učinke kod bolesnika oboljelih od dijabetesa tip 2 i hipertenzičara.

TRINI KAKAO3Više informacija o ovom čarobnom napitku i njegovim prodajnih mjestima možete saznati na službenoj stranici Trini kakaa.

[box style=”0″]

OSVOJITE TRINI PROIZVODE

Trini vam poklanja 5×1 paket kakaa i 5×1 paket sladila sa Stevijom.

Ako želite osvojiti ovu nagradu, odgovor na nagradno pitanje pošaljite na [email protected] s naslovom TRINI te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Od koje biljke je dobiven slatki okus Trini kakaa?

Vaše prijave primamo do 23. prosinca 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnice su Ana Livun, Iva Šprljan, Sunčica Belić, Marija Rumišek, Katarina Grabovac, Karlo Mandić, Zlatko Bičanić, Ana Petrinac, Sanja Poropat i Andreja Vlahović. Čestitamo!

Rok preuzimanja nagrade je 31. siječnja 2014.

[/box]

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Kad ti život da limune, Frondi je najbolji način da se njima i zasladiš. Oboji

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Gastronomija

Namaz je izdašnog čokoladnog okusa i izvrstan je dodatak palačinkama i drugim slasticama.

Gastronomija

Osvježavajući voćni desert za svako doba dana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.