Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čarobna lica tiramisua: Upoznajte Schwarzwald tiramisu

Tiramisu je osvajao svijet, ali je dobio i neka nova lica.

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu. Tiramisu je osvajao svijet, ali je dobio i neka nova lica. Umjesto biskvita, kao podlogu, odabrat ćemo piškote. Tu su i rum ili desertno vino, kakao ili jaka kava, ali i sastojci poput jagoda, vanilije…

Izbor je na vama.

Danas vam donosimo jednu zgodnu verziju tiramisu recepta, brzu i efektnu, kojim ćete oduševiti ukućane ili goste, a pronašli smo ga na Instagram profilu @slagnakraju, Ive Erić.

Schwarzwald tiramisu

Sastojci:

  • 250 grama mascarponea
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 150 grama piškota
  • 100 grama tamne čokolade
  • tegla kompota od višanja
  • 4 žlice šećera u prahu
  • za umakanje: malo kave, kakaa

Postupak:

300 ml slatkog vrhnja izmiksati pažljivo, da se ne pretuče te prije kraja dodati šećer u prahu i mascarpone. Kratko sve ponovno izmiksati do željene konzistencije.
Otopiti tamnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i pustiti da se malo ohladi. Skuhati pola tegle višanja s malo soka od kompota, malo šećera i zgusnuti s gustinom po potrebi.

Pola smjese vrhnja i mascarponea sjediniti s ohlađenim višnjama.
Piškote namakati u kavu i kakao, a možete po želji dodati malo ruma ili amareta, staviti nekoliko višanja preko njih, premazati bijelom kremom, preliti tamnim ganacheom i ponoviti postupak samo s kremom s višnjama. Na vrh naribati malo topljene čokolade.

Dobar tek!

Loading poll ...

Ne propustite

Gastronomija

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.

Gastronomija

Lagan, kremast, k tome još s omiljenim jagodama – teško da može puno bolje!

Gastronomija

Donosimo recept za nešto drugačiji tiramisu, a riječ je o nešto jeftinijoj verziji jer umjesto piškota koristite biskvit

Gastronomija

Recept bez piškota s kakao biskvitom i amarettom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.