Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Čarobni japanski vrtovi

Mjesto koje vas povezuje s prirodom

Idila dalekog Japana pronašla je svoje mjesto i van zemlje Izlazećeg sunca. Park koji postoji preko 50 godina nalazi se Portlandu i svake godine privlači veliki broj posjetitelja koji dolaze iz svih krajeva svijeta. Čarobni vrtovi koncept su koji čine Flat Garden, Strolling Pond Garden, Natural Garden, Tea Garden i Sand & Stone Garden, a za njihovu realizaciju zaslužan je arhitekt Takuma Tona.

japan 3Zahvaljujući klimi, koja ne odskače puno od one u centralnom Japanu, Portland se predstavio kao savršeno mjesto za ovo remek djelo.

japan 2Tradicionalno, njihova namjena je povezivanje čovjeka s prirodom i stvaranje osjećaja mira, balansa i harmonije. Za javnost su otvoreni tijekom 1967.godine i sve od tad oslikavaju čarobnu estetiku prirode.

japan 4Ovih pet vrtova sastoje se od kamena, vode i biljaka, kao i velikog broja sekundarnih elemenata kao što su pagoda, jezerca i mostovi. Dizajneri su osmislili svaki vrt s posebnom namjenom. Tako je Tea Garden mjesto koje je namijenjeno uživanju i razmišljanju, a sadrži slikovite staze za šetnju koje predstavljaju različita putovanja. U Sand & Stone vrtu, fokus je pak na praznom prostoru, dok je pejzaž otvoren, prazan i nema toliko biljaka kao u drugim vrtovima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Stari Grci i Rimljani gradili su termalne kupke na obalama Sredozemlja i Atlantika, a grčki dramaturg Euripid je u petom stoljeću prije Krista napisao...

Gastronomija

SoHo sushi rolls & poké bowls provjereno je dobra adresa za sve ljubitelje sushi rolica.

Moj dom

Bilo da se radi o nedjeljnom doručku na balkonu, rođendanskoj zabavi u vrtu ili roštilju na terasi, mnogo je prilika za zajednički objed i...

Putovanja

Svatko se na svoj način teži odmaknuti od negativnosti oko nas i u turbulentnim vremenima pronaći svoj komadić sreće.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.