Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Čarobnjak sa štapićem

Izumitelj L’Orealove četkice za maskaru Jean-Louis Gueret.

Ujutro pred ogledalom, nanoseći svoju omiljenu maskaru sigurno vam neće pasti na pamet pitanje tko je izmislio četkicu kojom češljate svoje trepavice dok one postaju sve bujnije. Možda zvuči nevjerojatno, ali prije izuma četkice maskare su se nanosile na puno kompliciranije načine. Prije automatske verzije, maskara je bila dostupna u formi torte, koju su žene miješale s vodom i primjenjivale s odvojenom četkicom.

Stručnjak za ženske poglede


Za pravu revoluciju u nanošenju maskare zaslužan je Jean-Louis Gueret. Ovaj stručnjak za ženske trepavice proučavao je oblik i pokret ženskih očiju sa svih strana svijeta. Zagonetni pogledi dali su mu ideju za razvoj štapića za Helenu Rubenstein „Mascara Matic“ prvu vodoopornu maskaru na svijetu koja je nastala 1958. Zbog ugrađenog aplikatora i lakog nanošenja, maskara je poznata još kao „automatska maskara“, a kasnije je dobila svoj popularni naziv „Long Lash“.

Instantni hit koji su prepoznale sve žene postao je nezaobilazan dio svake maskare. Nova maskara postala je nekom vrstom modnog dodatka kao i praktična inovacija koju žene mogu nositi u svojim torbicama i primijeniti putem, ali ni tu priča ne staje.

Nova formula, drugačija četkica

Svaka maskara ima drugačiju formulu prema kojoj se razvija i posebna četkica, a to je područje prava mala znanost koju je usavršio naš junak s početka priče – Jean-Louis Gueret.  Grupacija je uzburkala vode kozmetičke industrije 1985. godine dodjeljujući Gueretu mjesto L’Orealovog službenog izumitelja četkice za maskaru. Od kada radi za kozmetičkog giganta, Gueret je registrirao preko 400 patenata četkica za maskaru, razvijene posebno kako bi se maksimizirala efikasnost formule maskare.

Gueretovi inovativni dizajni doveli su do kreiranja mnogih blockbuster proizvoda kao što su
Lancome Power Oscillation, prvi vibrirajući štapić za maskaru koji titra 7000 puta u minuti, Hypnose, moćna četkica opremljena sa specijalnim nježnim vlaknima kako bi aplikacija bila ultra precizna, te mnogi drugi kao što su Virtuose, Helena Rubenstein Spectacular, Lash Queen, Feline Back, Maybelline Great Lash i Colosal. Nevjerojatno, ali sad ste se uvjerili da je jedan od ovih proizvoda i na vašim trepavicama.

Možda ćete se sutra, kad ponovno budete nanosili svoju maskaru baš sjetiti Jean-Louis Guereta i njegovih inovacija koje su vam olakšale uljepšavanje jer ipak je on bio pravi čarobnjak s štapićem koji svaki pogled čini još zanosnijim.

100 godina postojanja

U svojih sto godina postojanja L’Oreal je revolucionirao cijelu kozmetičku industriju i istaknuo ono najljepše na ženama. Stogodišnjica je pravi razlog za slavlje, a L’Oreal je izabrao odati počast stogodišnjici svoga postojanja kroz pomaganje drugima. Tako će se ostvariti niz projekata koji će pomoći osjetljivim društvenim skupinama.

Kako bi sve bilo u znaku broja sto, L’Oreal čitateljicama omiljenog ženskog portala She.hr donosi 100 poklona tijekom mjesec dana. Čitajte She.hr i osvojite L’Oreal Paris vrijedne nagrade.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Sa samo 22 godine, make up artist Karlo Rusan već je ostvario uspjeh o kojima mnogi sanjaju.

Trendovi

Predstavljamo novu maskaru False Lash Effect XXL, inspiriranu salonskim ekstenzijama trepavica, a koju je svladao Max Factor – maskaru koja daje dramatičan rezultat koji...

Beauty report

Konačno smo ponovno raspoloženi za cool i kreativne eksperimente sa stiliziranjem.

Beauty report

Proslavimo ljubav uz profesionalne make-up proizvode visokih performansi branda Catrice.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.