Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Carstvo burgera od 8. do 18. rujna u srcu Zagreba

Zagreb Burger Festival se sprema zasjati i zamirisati neodoljivim mesnim mirisima od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Zagreb Burger Festival se sprema zasjati i zamirisati neodoljivim mesnim mirisima od 8. do 18 rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Novi i kreativni koncepti, craft slastice i rashlađena pića očekuju svoje goste na petnaestak kućica. Uz mesne poslastice već poznatih hrvatskih Chefova Mate Jankovića (Institut za burgere), Ivana Pažanina ( Chef’s Burger by Ivan Pažanin), Marija Mihelja (El Toro) i Nenada Komesa (The Meat) te perspektivnog grill majstora i blogera Davora Šuškovića (BBQ Hot Yard), čiji burgeri nose originalne nazive, moći će se kušati i sočni burgeri iz Zadra s kapitalcem Blackijem (Picnic), Novog Sada (Toster) i prošlogodišnjeg pobjednika iz Dubrovnika (Guloso), koji je ovoga puta inspiraciju pronašao u likovima Marina Držića.

Davor i ekipa – BBQ HOT YARD

S nama je premijerno i koncept 4Burgers sa smash burgerima, a stiže nam i otočna skupina Plavica sa Cresa. Za istančana nepca koja preferiraju biljne okuse pobrinut će se debitanti Flying Pig s otoka Hvara i Beg’s Plant Based. No, još mi premijera imamo – Doomsday  razna iznenađenja sprema, o kojima još nitko pojma nema. Uz rashlađena pića, originalne koktele i fina vina dobra zabava je zajamčena, a imamo i jokera – Roberta Hromalića s novom slasticom – ice cream pie.

Crispy Kapula

Ulaz na Zagreb Burger Festival je besplatan, a slasne delicije upotpunit će i odlična glazba naših DJ’a. Gdje to leti Flying Pig i koje su tajne za pripremu slasnih burgera?  Svratite i otkrijte, jer Zagreb Burger Festival postao je sinonim za dobru zabavu i prvoklasne burgere, dobrodošli!

Više informacija pogledajte na: https://www.facebook.com/ZgBurgerFestival

ili https://www instagram.com/zgburgerfestival/

Flying Pig BBQ burger s drništom pancetom

Nekoliko savjeta za pripremu odličnih burgera

BBQ HOT YARD na čelu s Davorom Šuškovićem, doktorom znanosti čija je velika ljubav grill. Nedavno je na roštilju pripremio kompletan jelovnik za svadbu od 200 ljudi. Evo i njegovih nekoliko savjeta za pripremu odličnih burgera:

  1. kod Burgera uvijek koristiti grublje mljevenu juneću potrbušinu (flam) zbog izvrsnog omjera masnoće u mesu (oko 25%).
  2. Burgere treba peći na well done temperaturu (70°C interno) kako bi se zadovoljili food safety standardi, a sočnost će Burgeru osigurati visoki udio masnoće.
  3. Pecivo se tostira tako da se zapeku obje strane, kako umak ne bi natopio peciva te ona ne bi postala gnjecava.
  4. Kod redoslijeda slaganja namirnica, salatu je dobro staviti ispod mesa kako bi ona iz njega upila masnoću. Rajčicu je također dobro staviti ispod mesa, jer bi postavljanjem na sir ona, ali i svi sastojci iznad nje, klizili izvan Burgera.

Darujemo tri čitateljice!

1. BBQ HOT YARD & VOLIM LJUTO

Prvoj čitateljici BBQ HOT YARD & VOLIM LJUTO poklanjaju 2 burgera po želji, dvije pive i dva umaka na slici.

2. CHEF’S BURGER BY IVAN PAŽANIN

Njegovi su burgeri uvijek popularni, jer često spaja nespojive okuse koji u kombinaciji ispadnu odlično. Pritom koristi začine iz svog podneblja, a nedavno je njegov burger Crispy Kapula prema odabiru jednog medija bio premoćni pobjednik pulskog burger festivala. Uz domaće meso, začine i umake slast zagarantirana.

Drugoj čitateljici daruje dva pobjednička burgera Crispy Kapula i dvije pive po izboru.

3. FLYING PIG

Flying Pig je najbolji burger bar iz Jelse, s otoka Hvara. O njima je pisao i Lonely Planet, po prvi put se predstavljaju u Zagrebu i po prvi put na jednom festivalu. Ponose se domaćim mesom vrhunske kvalitete i ostalim homemade dodacima i začinima.

Za She.hr, trećoj čitateljici poklanjaju dva BBQ burgera s drniškom pancetom i homemade BBQ dimljenim umakom by Đurđa Prettyface, koji su na Hvaru bili totalni hit, a uz njih dobitnik osvaja i dva piva.

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #sheisthebest
  • Za one koji imaju problema, priznat ćemo i prijave na našem Facebooku
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite nas prijateljima, komentirajte… Vaše nam je mišljenje važno!
  • Ako imate problema s prijavom, proučite https://she.hr/kako-sudjelovati-u-nasim-darivanjima/

Prijave primamo do 9. rujna točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnice:

  1. Dajana Jelena Dusper
  2. Kristina Kemešić
  3. Tam Tam Varović

Više

Zanimljivosti

TEN22 na adresi Smičiklasova 22 otvoren je u prosincu od ponedjeljka do petka od 08:00 do 22:00 i subotom od 10:00-22:00.

Zdravstveni karton

bioBox su pomno osmišljeni paketi koji sadrže kombinaciju organskih i visokokvalitetnih proizvoda, a dostupni su eksluzivno u bio&bio web shopu.

Gastronomija

Vrganji, kesteni, kukuruz, jabuke, kruške, pagar i janjetina okosnica su jesenskog menija kreativnog tima Beštije.

Duh i tijelo

Ako mislite da hrana ne utječe na mentalno zdravlje i mozak, razmislite ponovno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.