Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
bezvremenska adaline
bezvremenska adaline

Kultura

Čemu nas uči “Bezvremenska Adaline”

U utorak je održana premijera u CineStaru Arena Zagreb u Gold Classu, a i mi smo pogledali film

Ovih dana u domaća kina stigao je zaista dugonajavljivani film “Bezvremenska Adaline”. U utorak je održana premijera u CineStaru Arena Zagreb u Gold Classu, a jučer smo ju i mi uspjeli pogledati na promociji u Cineplexxu u City Center One East.

Iako je film zapravo pun klišeja, od dijaloga, kadrova i razvoja situacije, donosi i neke zaista zanimljive detalje i poruke. Priča je odlična, no realizacija je tu malo zakazala. Ipak, izvukli smo iz njega ono najbolje i popisali stvari kojima nas je film osvojio.

1. Bijeg nije rješenje

Iako se bijeg od problema, ljudi i situacija ponekad čini kao jako dobra ideja, naročito ako ne želimo nekoga povrijediti, često je riječ o iznimno sebičnoj radnji jer tko smo mi da odlučujemo za drugoga. A i na kraju najčešće i sami patimo puno previše. Da stvar bude bolja, problemi i traume bježanjem ne nestaju već se gomilaju i kad tad opet izađu na površinu. Stvari treba rješavati sada i odmah jer ćemo ih ionako jednom trebati riješiti, a uštedjet ćemo si dodatan stres.

2. Starost je lijepa

Adaline, osim činjenice da svi oko nje stare i umiru, a ona ostaje mlada, ima još jedan problem. S obzirom da stalno bježi jer nikome ne smije otkriti svoju tajnu, ne uspjeva ostvariti pravu vezu pa konstantno doživljava jedan “heartbreak” za drugim. Ono što mi prođemo jednom ili nekoliko puta u životu, pa se nakon toga sretno skrasimo s nekim, ona prolazi stalno. Razočaranja, suze, tuga, grižna savjesti. Starenje u dvoje zapravo je divna stvar i sva mladost ovog svijeta to ne može nadomjestiti.

3. Čar starih modnih vremena

Iako film prati radnju u sadašnjosti, glavna glumica cijelo je vrijeme odjevena u kombinacije koje neodoljivo podsjećaju na razdoblja s početka te sredine prošloga stoljeća. Uske suknje visokog struka do ispod koljena, tričetvrt hlače crne boje (Twiggy style), kratke vestice i frizura koja sve to prati. Film je dodatno interesantan zbog suradnje s modnim kućama Gucci i Dior, ali zapravo je interesantno ubaciti te svevremenske modne dodatke u svoj svakodnevni stil. Ne morate izgledati kao da ste izašle iz 30-ih, ali se s njima možete poigrati, a mi vam donosimo galeriju s premijere u Cinestaru kao inspiraciju:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

„Ubojstvo u Veneciji“, najnovija filmska adaptacija snimljena prema knjizi Agathe Christie, stigla je u CineStar kina diljem Hrvatske.

Zanimljivosti

Akcija vrijedi na svim CineStar lokacijama u Hrvatskoj, a odnosi se na  klasične projekcije kao i za IMAX 2D i IMAX 3D filmove.

Zanimljivosti

Novi hvaljeni film "Beskrajna ljubav", premijerno prikazan na festivalu u Veneciji s fantastičnom Penelope Cruz gledamo u kinima od 24.8.!

Zanimljivosti

Prvi igrani film o popularnoj lutki “Barbie“ ružičasta je ekstravaganca koju medijska kampanja reklamira kao film za djecu, no radi se o egzistencijalnoj drami...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.