Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
SSUCv3H4sIAAAAAAAEAH1RQW7DIBC8V+ofLM6xFMd2aPqDnvqAqIcFtjENgQhwqyjK37uY0HKoemNn2NmZ3evjQ9MwAUFL9txcU0W1NmYO0UPUzhK8Xt1xj1ahrxFUOjqvwdSggCgnCyck0M7GJPi2kCxEiHPAkIbdIQkRD6SRwR+J7Gif66YQC0kdRLEXG9Fr5wNbVWSYRSJfxQfKGFhhbqt/lP4S+O3Mj7eSDg5o5WUJUAXzaBBysH3+yo5f5O9UR4VZaVel/HQSTPrQV0pnr6W2h6rNxWnZemmTbrbRJwts0+2KeWacO4MwaevvJIsFnyAE6lAFr2ZJOrM7VaOsi0uG+0qYouOksus36233NGy7YeRbPvKBlYM6edSqTplvPGmi/KXCdXJAikKJoYdW7kTXkiBvoR+7lguQnIsdjhxo97dvC7G6fJoCAAA=

Savjeti stručnjaka

Četiri čaja koja će popraviti vaš san

Nedovoljno kvalitetnog sna može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, a ova četiri čaja vam mogu pomoći.

Spavanje ima jednu od glavnih uloga kada je u pitanju dobro zdravlje. Nedovoljno kvalitetnog sna može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, a ova četiri čaja vam mogu pomoći.

Čaj od kamilice

Ovaj čaj može izuzetno poboljšati san. Anksioznost je glavni uzrok poremećenog sna, a istraživanja pokazuju da čaj od kamilice pomaže. Zapravo, nekoliko studija povezivalo je kamilicu sa smanjenjem razine anksioznosti, a jedno kliničko ispitivanje pokazalo je da se kvaliteta sna poboljšala kad su stariji ispitanici konzumirali kamilicu – rekla je dijetetičarka Lacy Ngo.

Čaj od valerijane

Korijen valerijane, koji se često koristi kao prirodni dodatak za spavanje u obliku kapsula, također je vrlo koristan i ako se konzumira kao čaj, kažu stručnjaci. Stoljećima se koristi u tradicionalnoj medicini za promicanje sna i opuštanje. Sadrži antioksidanse koji mogu imati sedativna svojstva.

Čaj od pasiflore

Ako tražite ukusan način da završite dan, popijte šalica u čaja od pasiflore. Kao i mnoštvo drugih biljaka koje se koriste za spavanje i tjeskobu, i pasiflora djeluje na središnji živčani sustav i pokazalo se da smanjuje vrijeme koje je potrebno da utonete u san. Smatra se da pomaže i kod simptoma menopauze, ističu stručnjaci.

Čaj od kurkume

Kurkuma nije samo ukusan dodatak vašoj omiljenoj juhi – ona također čini izvrstan čaj koji poboljšava san, kažu stručnjaci. Čaj od kurkume također može imati umirujući učinak. Može pomoći i u poboljšanju zdravlja zglobova i gastrointestinalnih problema – objašnjava nutricionistica Trista Best.

Izvor:24sata

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Kod suhog kašlja sluznica je iziritirana, ali zapravo nemate što iskašljati, a kod vlažnog ili produktivnog kašlja, nakupljena sluz u grlu i plućima traži...

Zdravstveni karton

Jeli ste prije nekoliko minuta i već osjećate glad? Prepuštanje porivu da opet jedete može loše utjecati ne samo na vašu liniju nego i...

Duh i tijelo

Čišćenjem mozga od toksina, i vaše će tijelo živnuti.

Gastronomija

Menta pomaže kod tretiranja simptoma loše probave.

Advertisement