Chanelova Hula hup torba

Ovo su nam proljeće svjetski dizajneri uistinu ponudili neobične kreacije. Nakon krznenih cipela Celine, još jedan francuski modni div pustio je mašti na volju. Svi su mislili kako je Chanelova hula hup torbica bila samo zabavni rekvizit na reviji i da nikad neće izići na ulice. No, prevarili su se.

Svekolika modna svita nedavno je u čudu gledala modele koji šeću po pisti noseći neobične naočale s izrezbarenom siluetom Coco Chanel i torbe nalik na hula hup , pitajući se: Zašto je ta torba toliko velika? Može li se možda rasklopiti u bicikl ili neko drugo vozilo? Možemo li je vrtiti oko struka i raditi s njom raznorazne vježbe? Kako se nosi u svakodnevnom životu – dok idete na posao, u gužvi gradskog prijevoza ili pokušavate s njom ući u taksi?

'Velika je jer je to torba za plažu. Mora biti velika da u nju stane ručnik i svi potrebni rekviziti. Torba se na plaži može i zabiti u pijesak kako bi na nju mogli objesiti mokri ručnik ili odjeću.', odgovorio je gotovo na sva pitanja Karl Lagerfeld. Kreativni direktor Chanela skoro nas je uvjerio kako je ova poprilično glomazna torba, vrlo praktična na mjestima za koje je namijenjena.

Manja hula hup torbica, ujedno najniže cijene, već je u prodaji za oko 1500 funti dok najveća Chanelova torbica – predstavljena za sada samo na modnoj reviji – neće još krenuti u proizvodnju, ako je vjerovati napisima stranih medija. Ipak, nedavno se pojavila na ulicama New Yorka, udobno smještena na ramenu kreativnog direktora za modne dodatke časopisa Marie Claire, Kylea Andersona.