Stari Grci pripisivali su joj moć poticanja plodnosti, u koju su svrhu više koristili njene listove nego plodove. Međutim, očaravajući okus ploda maline najzaslužniji je za njen današnji status vrhunski popularnog voća.
SASTOJCI
- 280 g mascarpone sira
- 250 ml vrhnja za šlag
- 4 žlice šećera u prahu
- svježe ili zamrznute maline
PRIPREMA
Izmiksajte vrhnje za šlag, dodajte mascarpone sir i šećer pa zajedno sve izmiksajte. Maline prokuhajte na vatri te dodajte šećera po volji ili jednostavno zagrijte pekmez od malina. Tako priprema ovog recepta je još brža!
Cheesecake kremu slažite u čaše tako da naizmjenice stavljate smjesu sira i šlaga te pire od malina. Zadnji sloj završite s pireom od malina. Desert ukrasite svježim malinama i listićima mente. Desert dobro rashladite i uživajte
Cake diary by Josipawww.slatkisvijet.com