Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
tajlandski
tajlandski

Putovanja

Chiang Mai – tajlandski grad čudesa

Kad sam prvi puta stigla u tajlandski grad Chiang Mai nisam imala pojma kamo ići i što raditi i morala sam sve smisliti na licu mjesta

Kad sam prvi puta stigla u Chiang Mai nisam imala pojma kamo ići i što raditi. Nisam imala dogovoren smještaj i morala sam sve smisliti na licu mjesta. Srećom, upoznala sam nekog Havajca koji mi je predložio jedno zgodno mjesto u Starom gradu. Nisam baš imala budžet za to, ali mjesto je bilo tako “domaće” pa reko ajde.

U ovom gradu nekako se osjećate ugodno i sigurno. Hramovi, kao i tržnice “izranjaju“ doslovno iza svakog ugla. Nedjeljom glavne ulice postaju jedna velika tržnica. Promet se zaustavlja i dolaze prodavači sa svih strana. A ja, kao prava ženskica, ne mogu ne šopingirati.

Idući dan sam, doduše, odlučila raditi nešto sasvim drugačije. Popela sam se na planinu i sjedila u hramu. Ne samo da je pogled na grad veličanstven, nego i boje u hramu jednostavno zavode dušu, baš kao što to čine i dječica koja trčkaraju uokolo.

Tajlandski način

Posjetila sam i Mae Rim, gdje se nalazi kraljevstvo tigrova, park slonova i selo dugovratih žena. Iako će me ljubiteli životinja mrziti, nisam si mogla pomoći – fotkala sam se s tigrovima, dirala ih (ali nisu baš reagirali pa pretpostavljam da su nadrogirani ili su se već prestali uzrujavati kad ih ljudi diraju). Slonovi su se pak činili sretnijima, oni barem kolko tolko žive slobodno i spavaju u džungli.

Što se tiče žena s ekstremno dugim vratovima… čovječe to je čudno. Ok, to je njihova tradicija, ali ipak. Jedna od žena stavila je kolutove i oko moga vrata da vidim kakav je osjećaj, i premda ih je bilo upola manje nego kod nje, imala sam osjećaj da se gušim. Nevjerojatno je kako te tradicija oblikuje, bilo fizički, mentalno, društveno. Tradicija je kuja.

Još jedna fora stvar u Chiang Maiu je Rajapruek Royal Park – vrtovi osmišljeni na način da predstavljaju cijelu Zemlju. Zapanjujuće. Imate indijski vrt, nizozemski, korejski… i onda sam počela razmišljati o tome zašto su Tajlanđani tako opušteni. Ne samo da vrtlarstvo opušta, već i pogled na ovakvo što liječi sve boljke. Pod stresom si? Odi buljiti u Budin kip! Ne osjećaš se dobro? Odradi koju smjenu u vrtu! Ili jednostavno nađi lijepi vrt i sjedi tamo. A ja sam mislila da se vrtlarstvom bave samo penzići jer ne znaju što bi sa sobom. Oooo koja budala sam bila.
tajlandski

tajlandski

tajlandski

tajlandski

Fotografije preuzete sa: http://nikabogdanic.wordpress.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Booking.com donosi vam odredišta za istraživanje na temelju osobina vašeg životinjskog znaka.  

Istaknuto

Gdje god da odete - nećete pogriješiti. Samo ostavite nešto snage za lud noćni provod koji će vas dočekati na obje destinacije.

Putovanja

Tajland, egzotična i uzbudljiva zemlja smještena na jugoistoku Azije, privlači brojne posjetitelje i avanturiste iz cijelog svijeta.

Drama Queen

Bog će mi morati oprostiti, ali većina kočijaških psovki nije izašla iz mojih usta zbog poslovično kompliciranog muškoga roda, nego baš zbog njega –...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.