Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Christian Lacroix ponovno na modnoj sceni

Suradnja poznatog francuskog dizajnera i 'high street' branda Desigual.

Legendarni francuski dizajner Christian Lacroix kreirat će capsule kolekciju za španjolski brand Desigual. High street lanac odjeće iz Barcelone već je prepoznatljiv po odjeći snažnog kolorita i kaleidoskopskog uzorka.

"To je bila ljubav na prvi pogled", izjavio je Christian Lacroix objasnivši kako je Desigual odjeću prvi put vidio na jednoj djevojci u Parizu. "Kako sam je gledao, jasno sam osjetio kako pripadamo istom plemenu… Eksplozija boja i patchwork pod elegantnim, diskretnim i vječno monotonim i natmurenim francuskim nebom. Obol svježem mediteranskom zraku, energiji, životu, koloritu i neopterećenosti nasuprot magmi i bezbojnom svijetu zombija i klonova.", izjavio je Christian Lacroix nakon objave o međusobnoj suradnji.Desigualov kreativni tim jednako je oduševljen činjenicom da će slavni Francuz kreirati za marku kojoj će, vjeruju, donijeti novu snagu i dio sjaja Lacroix stila. Kao "srce i um koji se savršeno nadopunjuju" istaknuli su čelnici iz španjolske modne kuće.

Zanimljivo je spomenuti kako spomenuta capsule kolekcija, odnosno kolekcija koja sadrži ograničen broj odjevnih predmeta, neće biti potpisana imenom poznatog dizajnera, budući da je izgubio prava na dizajn pod vlastitim imenom nakon proglašenja stečaja svoje modne kuće 2009. godine. Linija koja će biti nazvana Monsieur Lacroix, prva je kolekcija odjeće nakon njegove posljednje kolekcije prikazane na pariškom tjednu mode 2009. godine.Prema riječima uprave tvrtke Desigual, kolekcija će sačinjavat će oko trideset komada koji uključuju donje rublje, jakne i suknje prepoznatljivog modnog rukopisa autora iza kojega stoji 22 godine djelovanja na svjetskoj modnoj sceni. Ova kolekcija, vrijedi spomenuti, najavljena je tek kao uvod za veliku kolekciju za proljeće i ljeto 2012. godine.

Odlazak velikog couturea s modne scene u modnim je krugovima okarakteriziran kao nenadoknadiv gubitak za modu. Može se samo pretpostaviti kako će Christian Lacroix kroz svoj rad za Desigual ostati vjeran vedrini, optimizmu, višebojnosti i poigravanju sa teksturama tkanina, odnosno modnim odrednicama po kojima je i prepoznatljiv. Ostaje, međutim, za nadati se da će francuski dizajner zahvaljujući upravo uličnom mladenačkom brandu, uspjeti u popularnu i dostupniju modu unijeti dio francuske elegancije i šika, a istodobno razmetljivosti i dekadencije odjeće potpisane imenom Christian Lacroix.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

BÉBÉ #SWIM23 by Dunja Jovanić, kolekcija je u kojoj će se svaka žena osjećati samouvjereno.

Trendovi

Što će biti hit ove sezone, što obavezno morate imati u ormaru i kako to iskombinirati da biste se osjećali odlično i bili ono...

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Fashion report

Za zaštitno lice ljetne kolekcije Yamamay je odabrao manekenku i glumicu Madalinu Ghenea koja svojom ženstvenošću savršeno interpretira duh i stil 50-ih i 60-ih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.