Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Cilj – odlazak na plažu s blizancima

Najjednostavnije radnje s klincima mogu biti zaista komplicirane.

Dakle, stigli smo na odredište. Prvih nekoliko sati, umjesto revitalizacije koja nas vodila poput zvjezde repatice, trebalo je popuniti male trbuščiće. Pohitah u dućan, no prokletstvo POS-a dočekalo me već natpisom na ulazu. Srećom, nekoliko štapića i banana iz Zagreba spašavaju stvar.

Prva postaja – bankomat. Ovog puta odlučili smo se travel light, bez kolica, što je svaki izlazak pretvaralo u podvig. Do grada i natrag plus posjeta dućanu po gablec, ostavila nam je taman toliko vremena da okušamo toliko željeno more.

Budući da je plaža ne daleko, naivno pomislih da će moja, za pelene još okovana djeca, uspjeti bez većih problema savladati put obučena samo u kupaće kostime.Pri prvom pokušaju odlaska, samo nekoliko metara od točke A, sjetih se mobitela na ormariću u sobi. Pri drugome, stigli smo nešto dalje, kada se Lari slilo niz noge. Skamenila se, neće dalje… Odustali. I tako smo odustali od točke B.

Ipak, sutra je novi dan.

Podsjetnik na samačke dane


Svanulo je već u ugodnih 25 stupnjeva dok sam otvarala oči sljepljene krmeljama. Definitivno prerano nakon sinoćnjeg debakla.

Nakon što sam ih uspjela vrlo bezbolno uspavati, i to vrlo rano, za čudo, spustila sam se na zasluženo piće na terasu hostela, (bez brige, ostavila sam uključen mobitel s pozivom na muža kod djece, 0 kn tarifa, blaženi teleoperateri! Je da nam većinom dižu tlak, ali, eto, ponekad i vrate nešto u karmeni pehar), i vratila se nakratko u samačke dane.

Uživala sam u vrvi ljudi, isprepletenih stranih jezika i glasova, upijajući atmosferu s jednakim guštom kao i pivo. I baš kao i nekad, vrijeme je proletjelo.No, ništa nije toliko strašno kada te čeka buć u moru. Digla sam svoje sad-već-od-takvih-akcija-odviknuto tijelo, zbedinala djecu, nabacila full opremu i krenula prema plaži.

Doček inspekcije

„Samo nekoliko sati posla“, mantra je s kojom smo muž i ja krenuli u cijelu pustolovinu. Ostavile smo ga, stoga, da radi.

Tih cca 250 m do plaže svaka je vukla svoj šlauf uz nespretno zastajanje zbog prolazećih automobila, kamenčića u natikačama i sličnih prepreka. Nakon 20 minuta naišli smo na prvi slobodni hlad i utaborili se.

Uobičajeni rituali i pripreme, kao danak globalnom zatopljavanju, i spremne smo otvoriti sezonu…

Ok, u početku malo s nećkanjem, no, ubrzo smo uživale točajući se bezbrižno. Malo, po malo i više se nisu dale van mora kada je sunce već opasno priprijetilo kazaljkama na jedanaest.Na jedvite jade iščupah ih, odradih maraton prema velikoj žutoj kući u kojoj je inpekcija upravo sukala rukave. Gospođa od jedno 40, staložena glasa, svojom pojavom uništila nam mantru, zadajući glavobolje mome mužu, zaduženom za programsku i računalnu logistiku objekta.

Cure su spavale već dva sata kada sam preko časopisa mrko pogledavala u nju, tjerajući je telepatski. I uspjelo je koji sat poslije. Da je bar država toliko temeljita kad je sama u pitanju.

Kupanje u Novalji

Umoran i vidno uzrujan došao je do mene, odmor je za moga muža završio. To popodne otišli smo u Staru Novalju na kupanje. Namočio je dupe u kolopletu igre s djecom.

Popili smo piće, platili cjelodnevni parking i vratili se na večeru.

Zaspala sam zajedno s djecom dok je on ostao s jedinicama i nulama.

Dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Putovanja

Netko je mudar davno rekao Kad pogledam more, čini mi se da njegovi valovi nose moju tugu – pa svi kojima je potreban odmor...

Obitelj

Opći cilj projekta je pridonijeti jačanju obiteljske otpornosti pružanjem podrške roditeljima pri nošenju s izazovima roditeljstva...

Duh i tijelo

Pogledajte video. U njemu ćete pronaći i savjete i čuti osobna iskustva. I progovorite protiv nasilja!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.