Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

PBZ Card čini dobro svaki dan

Donacijom od 203.287,88 kuna omogućena kupnja vrijedne medicinske opreme

Predstavnici PBZ Carda danas su uručili Općoj bolnici Nova Gradiška donaciju u iznosu 203.287,88 kuna. Donirana sredstva namijenjena su Ginekološko-porođajnom odjelu za kupnju porođajnog kreveta, monitora vitalnih funkcija i transkutanog bilirubinometra koji će omogućiti Bolnici kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima. Svečanim uručenjem donacije PBZ Card je ujedno obilježio petu godinu svoga projekta ‘Činim dobro svaki dan’ i American Express kartice sa srcem putem kojih pomaže projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom ‘Praćenje djece s neurorizicima’, donirajući ovom projektu 40 lipa za svaku kupnju kod koje je pri plaćanju korištena American Express kartica sa srcem, bez ikakvog troška za korisnike kartice. Tako je putem ovog projekta PBZ Card do sada prikupio oko 2.200.000,00 kuna te uspješno realizirao 14 donacija upućenih bolnicama diljem Hrvatske.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici među kojima zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik; brodsko-posavski župan Danijel Marušić, gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović, sanacijski upravitelj OB Nova Gradiška Tihomir Bišćević, dr.med.; voditelj Ginekološko-porođajnog odjel Boris Lovrić, dr.med.; predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić; izvršni direktor Ureda za korporativne komunikacije Privredne banke Zagreb John Knezović te brojni drugi.

PBZ Card_1‘Zahvaljujući PBZ Cardu i njihovom projektu ‘Činim dobro svaki dan’ te projektu Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske ‘Praćenje djece s neurorizicima’ uspjeli smo realizirati ovu veliku donaciju. Nabavili smo za naše rodilište uređaj za transkutano mjerenje bilirubina, monitor vitalnih funkcija te novi multifunkcionalni porođajni krevet. Za krevet smo se odlučili s obzirom da porodom na ovakvom krevetu možemo značajno smanjiti te bolje riješiti komplikacije koje nastaju u porodu. Tako smo spriječili i ublažili neurorizičnu skupinu, budući da je uvijek bolje ako se može djelovati preventivno. Ostala dva uređaja su nam potrebna za bolje praćenje i nadzor ugrožene djece. Još jednom velika hvala što ste prepoznali potrebe naše male bolnice“, istaknuo je voditelj Ginekološko-porođajnog odjela OB Nova Gradiška Boris Lovrić, dr.med.

‘Drago nam je da je naša najnovija, četrnaesta donacija upućena Općoj bolnici Nova Gradiška i da smo upravo ovom donacijom obilježili petu godinu naše American Express kartice sa srcem i projekta ‘Činim dobro svaki dan’. Iza nas je 14 uspješno realiziranih donacija bolnicama diljem Hrvatske te više od dva milijuna kuna prikupljenih za projekt ‘Praćenje djece s neurorizicima’. Prema podacima Ministarstva zdravlja još uvijek u Hrvatskoj postoje bolnice kojima treba neophodna medicinska oprema za kvalitetno praćenje i liječenje djece s neurorizicima, što znači da se naša uloga i doprinos ovom projektu nastavljaju te možemo najaviti da smo počeli raditi na realizaciji naše sljedeće donacije još jednoj od bolnica uključenih u ovaj projekt. Velik broj bolnica koje su uključene u projekt Ministarstva kao i podatak da Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za zdravstvenim osiguranjem i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo izrađuje dokumentaciju za informatičko praćenje podataka djece s neurorizicima te priprema podlogu za obvezno praćenje podataka o djeci s neurorizicima, potvrđuje važnost ovog projekta. Kad smo odlučili podržati ovaj projekt, on je bio gotovo na razini pilot-projekata kojem se s puno entuzijazma posvetilo nekoliko istaknutih stručnjakinja, a danas su u njega uključene bolnice diljem Hrvatske. Nadam se da će ovi uređaji omogućiti našim najmlađima kvalitetniju zdravstvenu skrb, bolje uvjete rada osoblju OB Nova Gradiška te lakše i kvalitetnije liječenje i praćenje djece s neurorizicima’, istaknuo je predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić, prilikom uručenja donacije OB Nova Gradiška.

PBZ Card_2

PBZ Card, vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj, American Express karticu sa srcem tržištu je predstavila je sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ Card izdvaja 40 lipa u korist svog humanitarnog projekta ‘Činim dobro svaki dan’. Osim toga, kartica je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kn od svake članarine za osnovnog i 10 kn od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodova. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr, i to korisnicima svih American Express kartica te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

Sredstva prikupljena putem American Express kartice sa srcem PBZ Card donira u projekt “Praćenja djece s neurorizicima”, za kupnju raznih medicinskih uređaja. Do sada je putem projekta „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem tvrtka prikupila oko 2.200.000,00 kuna te je donirala sredstva za 14 bolnica diljem Hrvatske, od Vukovara, Virovitice, Čakovca, Zagreba, Karlovca, Rijeka, Split, Dubrovnik i drugih gradova.

Projekt ‘Praćenja djece s neurorizicima’ – djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Detalje o projektima ‘Činim dobro svaki dan’ i ‘Praćenje djece s neurorizicima’ te American Express kartici sa srcem potražite na www.cinimdobro.hr!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Uz posebnu ponudu American Expressa prošećite Kineskim zidom

Predstavljamo

PBZ i PBZ Card donirali COO Vinko Bek

Lifestyle

PBZ Card Travel vodi vas u daleku Kinu

Predstavljamo

Još jedan uspjeh akcije 'Činim dobro svaki dan'

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.