Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
čišćenje lica
čišćenje lica

Savjeti i preporuke

Čišćenje lica vodom – obavezno ili ni pod razno?

“Ujutro čim ustanem, umijem lice i operem zube. Tako sam naučena i to je jedino što me može razbuditi.“

Prije par mjeseci sramežljivo sam prijateljici priznala kako nisam umila lice od srednje škole, a ona, nimalo iznenađena, priznala mi je isto. Dok tipkam ovo jedna prijateljica (masne kože) također izjavljuje kako se ne umiva. She.hr urednica dok pregledava ovaj članak, sigurna sam, razgoračila je oči (ona se umiva) i dvoji je li pametno savjetovati vam da možda ipak preskočite ovaj higijenski korak, jedan od osnovnih, koje smo usvojile još kao djeca.

“Ujutro čim ustanem, umijem lice i operem zube. Tako sam naučena i to je jedino što me može razbuditi“ – kao iz topa na telefon mi odgovara treća prijateljica mješovite kože.

Alternativa vodi

Mi koje se ne umivamo imamo suhu, mješovitu, pa čak i masnjikavu kožu, a lice “umivamo“ micelarnim otopinama, hidratizirajućim tonicima i, kad nam budžet dopusti, termalnim vodama i tzv. maglicama u spreju. A ne umivamo se jer smo primijetile da nam ova naša (zagrebačka) voda prilično isušuje lice, koje nas onda pecka i zateže. Stoga, drage naše, ako i vaša koža nakon umivanja trpi isto, pokušajte izbaciti tu naviku (a ja se nadam da moja urednica nije izbacila ovaj dio). Vodu zamijenite micelarnom otopinom, tonicima i trudite se kupovati kozmetiku koja ne sadrži alkohol.

Bitno je da ova rutina bude svakodnevna i detaljna te da pronađete proizvode koji vam odgovaraju. Ubrzo ćete primijetiti kako vam koža “traži“ manje hidratantne kreme, ali i da se sama manje masti – jer što smo uporniji pri uklanjanju masnoće (sebuma), to ju koža više izlučuje kako bi ga nadomjestila. Govorim ovo iz osobnog iskustva jer sam dugo radila upravo ovu grešku – namjerno isušivala dijelove kože preparatima koji su za moje lice bili preagresivni i napravila si upravo kontraefekt.

čišćenje lica

Kožu lica vratila sam u ravnotežu svakodnevno ju čisteći micelarnom otopinom, za kojom je slijedio hidratantni tonik i obavezno lagani fluid za lice, zimi nemasna hidratantna krema. Trebalo mi je oko dva mjeseca da se vide rezultati i sad ponovo imam zdravu kožu, umivam je svakodnevno, ali ne vodom – hidratiziram je kremama bez obzira što sam (bila) masni tip.

Pratite kako se vaša koža ponaša. Možda vam čišćenje lica vodom zaista ne paše, ma što vas mama naučila. Možda su joj preagresivni proizvodi koje trenutno koristite, iako na ambalaži piše da bi trebali biti za vaš tip. Nije nužno kupovati “high end” brandove, ukoliko niste u mogućnosti, mnogo je bitnije da ste dosljedni u svojoj rutini i da date svojoj koži potrebnu vlagu, posebice u ovo hladnije doba.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Trendovi

Čišćenje lica najbitniji je dio svakodnevne beauty rutine. Naša je koža ogledalo stanja cijelog organizma, a san svake žene je da ona bude glatka...

Beauty report

Jedan od osnovnih ciljeva u Olivalu je i vrlo pomno osmišljena komunikacija o namjeni i djelovanju svakog pojedinog proizvoda

Savjeti i preporuke

Jesenska njega lica bi stoga trebala biti u znaku čišćenja, dubinske hidratacije, vrhunskih aktivnih sastojaka i vitamina koji će je nahraniti i osigurati joj zdrav...

Savjeti i preporuke

U želji da lice dobro očistimo, nerijetko koristimo agresivne čistače i pretjeramo s umivanjem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.