Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Coca-Cola slavi 126 godina

Najpoznatije svjetsko piće u obliku stilizirane ženske figure.

Coca-Cola je jedinstvena robna marka koja već 126 godina osvježava i nadahnjuje naraštaje potrošača diljem svijeta. Jedinstveno pakiranje i inovativno oglašavanje mijenjali su se tijekom vremena i prilagođavali društvenomu okviru, ali prepoznatljiv i jedinstven okus ostao je isti te je Coca-Cola širom svijeta omiljen odabir milijuna ljudi koji dijele istu strast – uživanje u tome najpoznatijem svjetskom piću.

Sve je počelo u Atlanti 8. svibnja 1886. čarobnim pripravkom kemičara dr. Johna S. Pembertona, napitkom boje karamele čiji je sastav strogo čuvana tajna i danas, a iskustvo je već 126 godina isto – ukusno i osvježavajuće.Poseban dio priče zaslužuje i bočica na čiju su iznimnost ukazivali mnogi dizajneri i teoretičari vizualnih komunikacija. Ta za jedne sjajno stilizirana ženska figura, a za druge pak jedinstven komad dizajna nezaobilazan je dio vizualnoga identiteta Coca-Cole koja je već godinama istaknuti partner važnim sportskim događanjima i manifestacijama poput Olimpijskih igara i europskih i svjetskih nogometnih prvenstava.Tako je ova godina za Coca-Colu u mnogočemu uzbudljiva. Godina je to održavanja Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini te Olimpijskih igara u Londonu. Svjetsko prvenstvo u Argentini 1978. bilo je prvo prvenstvo kojemu je bila službenim pokroviteljem, a u studenom 2005. potpisan je ugovor o dugoročnome partnerstvu za idućih 16 godina. S druge strane, Coca-Cola i Olimpijske igre zajedno su još od Amsterdama 1928. godine uključujući pokroviteljstva, donacije i kreativne programe.Ove se godine ističe program Move to the Beat, svjetska kampanja koja uključuje izvedbu himne kampanje, pjesme Anywhere in the World koju potpisuju Mark Ronson i Katy B. te nastupe pet olimpijaca i više od sto tinejdžera koji su sudjelovali u snimanju promidžbenoga spota.

44 godine u Hrvatskoj

Coca-Cola je i hrvatski napitak, ne samo zbog svoje aktivne prisutnosti i pozitivnoga utjecaja na hrvatsko gospodarstvo koje traje već 44 godine, nego i zbog svoje popularnosti i omiljenosti u hrvatskih potrošača. Prva bočica izašla je 17. rujna 1968. iz punionice u Zagrebu, a za mnoge je tada bila i više od napitka, bila je znak daljnjega približavanja suvremenomu svijetu.

Inovativnim komunikacijskim kanalima, atraktivnim nagradnim igrama i prije svega porukama optimizma i radosti postala je dijelom svakodnevice i hrvatskih obitelji koje joj iz godine u godinu poklanjaju svoje povjerenje. Istraživanja su pokazala da prosječni hrvatski građanin popije 160 bočica Coca-Colinih napitaka godišnje, a više od 600.000 Hrvata dnevno pije neki od Coca-Colinih proizvoda.Uza sve to, ovaj brand uspješno utjelovljuje zahtjeve održivoga razvoja i poslovanja ulaganjem u lokalnu zajednicu, zaštitu okoliša, tržišta i radnoga okružja, a različitim programima i projektima potiče mnoge grane hrvatskoga gospodarstva te neprestano podsjeća na važnost rekreacije i zdravoga života.

Iako u slavljeničkom raspoloženju, što zbog obilježavanja 126. rođendana, što zbog održavanja dvaju važnih sportskih natjecanja čiji je dugogodišnji partner, Coca-Cola predano prati viziju do 2020. godine, koja obuhvaća plan udvostručenja dosad ostvarenih prihoda u sljedećih deset godina te još snažniji angažman u održivu poslovanju. Ta su nastojanja ujedinjena u Viziji 2020. koja je oblikovana sa željom da Coca-Cola i dalje bude prepoznata kao odgovorni partner u zajednici u kojoj posluje, predana održivu razvoju i zaštiti okoliša.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Zdravstveni karton

Iako se cikorija može jesti kao salata ili kao dodatak različitim jelima, ona je najpoznatija kao napitak, točnije kao zamjena za kavu.

Zanimljivosti

Leu Jugovac već 5. veljače očekuju kvalifikacijska natjecanja na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Gastronomija

A kud ljepše kad nazdravljamo s pićem koje donosi blagostanje i zdravlje našem tijelu, obitelji i cijeloj zajednici.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.