Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna

Čokoladna torta bez brašna desert je kojem ćete teško pronaći kakvu zamjerku!

Ukusna i sočna, čokoladna torta bez brašna desert je kojem ćete teško pronaći kakvu zamjerku! Priprema se jednostavno, a okus joj je fantastičan!

Sastojci

  • 170 g tamne čokolade
  • 95 g maslaca sobne temperature
  • 6 jaja
  • 100 g bijelog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C, pripremite kalup promjera 22 cm (obložite ga papirom za pečenje).

Čokoladu i maslac otopite na pari.

U čistoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte pola šećera i miksajte par minuta.

U drugoj posudi pjenasto izmiksajte žumanjke i preostali šećer, dodajte sol, ekstrakt od vanilije i otopljenu čokoladu te sve dobro izmiksajte.

Smjesi pridružite bjelanjke. Ne koristite mikser! Bjelanjke umiješajte ručno.

Izlijte smjesu u kalup, pecite oko 40 minuta. Čačkalicom provjerite je li torta gotova.

NAPOMENA:

Smjesa će se tijekom pečenja dignuti, međutim nakon što je izvadite će splasnuti.

Ovaj recept pripremila je Josipa koju možete pratiti na njenom Instagram profilu Cake diary by Josipa za Slatki savjet

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Čokoladna torta bez brašna nastaje brzo i nestaje još brže.

Gastronomija

Iako nam se čini savršenim odabirom za Valentinovo koje se slavi još od 14. stoljeća, Red velvet torta se pojavila tek 1930-ih.

Gastronomija

Mikado riža je za mnoge i dan danas, puno više od čokolade s police.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.