Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čokoladna torta s Mascarpone kremom

Lagana čokoladna krema i sočan, čokoladni biskvit savršena su kombinacija za ovu ekstra čokoladnu tortu s Mascarpone sirom!

Desert za 5! Lagana čokoladna krema i sočan, čokoladni biskvit savršena su kombinacija za ovu ekstra čokoladnu tortu s Mascarpone sirom!

Sastojci:

Čokoladni biskvit

  • 10 jaja
  • 300 g šećera
  • 80 ml mlake vode
  • 80 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo

Čokoladna krema

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g mliječne čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 500 g Mascarpone sira

Glazura koja curi

  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica ulja

Priprema

Brašnu dodajte prašak za pecivo, kakao u prahu (kako obavezno prosijte) i sol pa ostavite sa strane.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvitna smjesa malo je rjeđa nego inače pa će biskvitu trebati malo više vremena da se ispeče, otprilike 50 minuta na 180°C. Nakon pola sata biskvit slobodno prekrijte papirom za pečenje (ili alu folijom) kako ne bi potamnio.

Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po sredini tako da dobijete dva jednaka dijela. Biskvit je sam po sebi dosta sočan tako da ga ne treba dodatno vlažiti.

Obje vrste čokolade zajedno otopite na pari pa ostavite sa strane da se malo ohladi. Mlaku čokoladu izmiksajte s Mascarpone sirom, a slatko vrhnje zasebno izmiksajte u mekani šlag.

chocolate-1218373_960_720

Šlag lagano umiješajte u čokoladnu kremu i sve dobro sjedinite. Ako vam se krema čini previše mekana, kratko ju izmiksajte da dobije na čvrstoći.

Na podlogu za torte stavite biskvit i premažite ga polovicom kreme. Zatim stavite drugi biskvit, nanesite ostatak kreme pa premažite i zagladite cijelu tortu.

Tortu spremite u hladnjak, najbolje preko noći. Idući dan rub torte ukrasite otopljenom čokoladom. Čokoladu otopite na pari s uljem i malo ohladite prije nego što ćete ju nanijeti na tortu. Tortu po želji dodatno ukrasite čokoladnim keksima i bombonima.

Recept pripremila Jannette Razum –  slatkisvijet.com

Više

Gastronomija

Plodovi maline izvanredno su ukusni i zdravi, ali ljekovitost listova mnogo je veća od plodova.

Gastronomija

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.

Gastronomija

U mnoštvu recepata čokoladnih torti s lješnjakom, svaki ipak sa sobom nosi nešto što ga razlikuje od drugih.

Gastronomija

Čokolada s metvicom je Mihaelin recept koji uz mnoge druge možete naći u knjizi Slatke strasti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.