Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Coldplay imaju najprodavaniji album

Britanska grupa Coldplay osvojila je nagradu za najprodavaniji album u svijetu na 20. World Music Awardsu (WMA) tradicionalno održanom u Monaku.

 "Viva La Vida or Death and All His Friends" objavljen je sredinom godine, a zavladao je vrhovima ljestvica u Velikoj Britaniji, Americi, Japanu, Njemačkoj, Francuskoj i mnogim drugim zemljama diljem svijeta. Coldplay je osvojio i nagradu za najbolju rock grupu godine. Članovi grupe nisu se pojavili na dodjeljivanju nagrada.

Najveće iznenađenje je bila nagrada za najbolju pop izvođačicu koju je osvojila Leona Lewis. Osvojivši tu nagradu Lewis je pretekla pop ikonu Madonnu, jednu od najprodavanijih pjevačica Mariah Carey te Rihannu koje se na glazbenom nebu nalaze puno dulje od dotične mlade dame. Lewis je osvojila i nagradu za najboljeg mladog izvođača, a u toj kategoriji bile su nominirane i Katy Perry, Estelle, te Duffy.

Najbolja r&b pjevačica Alicia Keys

Alicia Keys osvojila je nagradu za najbolju r&b izvođačicu, dok je nagrada za najbolju pop-rock izvođačicu pripala osebujnoj Amy Winehouse.

Za najboljeg pop izviđača nagrađen je Kid Rock, a uz njega za tu nagradu su bili nominirani Michael Jackson, James Blunt i Enrique Iglesias. Kid Rock je osvojio i nagradu za najboljeg pop/rock izvođača, a u toj kategoriji bio je nominiran zajedno sa Lennyem Kravitzom, Jamesom Bluntom i Jackom Johnsonom.

Nagrada za najveću Internet zvijezdu pripala je Akonu koji uskoro izdaje novi album pod nazivom „Freedom“. On je proglašen i najprodavanijom zvijezdom u Africi.

Posebnu nagradu za postignuće dobila je Mariah Carey, dok je Beyonce dobila nagradu za izvanredna dostignuća u umjetnosti. LA Reid je pak osvojio nagradu za nevjerojatna dostignuća u glazbenoj industriji.

Dijamantna nagrada osnovana je 2001. godine, a do danas su je osvojili Rod Stewart, Mariah Carey, Celine Dion, Bon Jovi, te Michael Jackson. Ove godine nagradu je osvojio bubnjar legendarne britanske grupe The Beatles Ringo Starr.


(Foto: službene internetske stranice grupe Coldplay i Alicie Keys)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Jedna od najvećih muzičkih grupa današnjice, Coldplay, u CineStar kina donosi istinsku moć svjetske koncertne glazbene produkcije kako bi gledatelji u preko 70 zemalja...

Beauty report

FOREO - koji je oduvijek zastupao autentičnu ljepotu i odvažnost – predstavlja zvijezde koje su svojim poduzetničkim i humanitarnim pothvatima te zalaganjem za položaj...

Fashion report

Ekskluzivna kolekcija Fenty Puma, koju je posebno za tu prigodu dizajnirala Rihanna, prava je proljetna poslastica koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Trendovi

Riječ je o brendu Alberto Guardiani, sinonimu za kvalitetnu talijansku obuću posebnog, modernog dizajna s ponekim pomaknutim detaljem, koji je odnedavno dostupan u zagrebačkom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.