Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Corn dog by Darko Kontin

Pretpostavlja se da su za ‘izum’ ovog popularnog američkog (pred)jela odgovorni Teksašani njemačkog podrijetla davne 1927. godine.

Pretpostavlja se da su za ‘izum’ ovog popularnog američkog (pred)jela odgovorni Teksašani njemačkog podrijetla davne 1927. godine. Hrenovke umočene u gustu kukuruznu smjesu i pržene u dubokom, vrelom ulju tek su nešto kasnije bile posluživane na drvenom štapiću, a postale su sinonim sajamske i ulične hrane diljem Amerike.

Spoj kremaste Zvijezda delikates majoneze i blagog Zvijezda ketchupa od svježih rajčica u istoj tubi kombinacija je prepoznatljivih okusa u novom ruhu osvježiti će ovo jele i ukrasiti tanjur atraktivnom crveno – bijelom bojom.

Sastojci:

  • Hrenovke 300 grama
  • Palenta 160 grama
  • Oštro brašno 150 grama
  • Mlijeko 250 ml
  • Soda bikarbona 2-3 jušne žlice
  • Sol, papar po ukusu
  • Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)
  • Zvijezda suncokretovo ulje 1l
  • Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.

Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.

Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje,  kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.

Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.

Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.

Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.

Ako vam ostane tijesta koje ste pripremili,  možete ga pomoću žlice ispržiti u dubokom ulju i tako dobiti brze, slane, kukuruzne fritule kao prilog narescima i grickalicama.

Uz hrenovke i roštilj kobasice na isti se način u corn dog tijestu možete ispržiti i razno povrće.

Zbog jednostavnosti i brzine pripreme ovog jela, corn dog je idealno jelo kojim djecu možete zainteresirati za kuhanje dok vam kroz zabavu pomažu pripremiti ovu ukusnu grickalicu.

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.