Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Cvijeće za znamenite žene

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uoči blagdana Svih Svetih

Uoči blagdana Svih Svetih jučer je na gradskom groblju Mirogoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu zamjenice Vesne Kusin, suradnicima i predstavnicima Udruge cvjećara Grada Zagreba Ljubičica i drugih udruga, zapalio svijeće i položio cvijeće na grobove žena koje su dale veliki doprinos na području hrvatske književnosti i umjetnosti – opernih pjevačica Milke Trnine i Zinke Kunc, književnica Ivane Brlić Mažuranić i Marije Jurić Zagorke, te glumice Ljerke Šram.

Obilazak posljednjih počivališta znamenitih žena završio je kod grofice Klotilde Buratti rođ. Vranytzani Dobrinović koja je 1912. darovala Gradu reprezentativnu gornjogradsku palaču Dverce.
bandic znamenite zene_naslovnaGrobove je u povodu blagdana Svih Svetih cvijećem ukrasila Udruga Ljubičica te predstavnici udruga cvjećara koji sudjeluju u prigodnoj prodaji u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

Djela Marije Jurić Zagorke, majstorice povijesnih romansa koja cijelo stoljeće svojim pitkim pričama oduševljava naraštaje čitatelja, objavljena su u suvremenom ruhu dizajnerice Tesse Bachrach...

Zanimljivosti

Kući Brlić vraćen je stari sjaj, a Brođani i njihovi gosti dobili su novo mjesto u kojem se savršeno isprepleće građanski ambijent s kraja...

She Book Club

Na današnji dan 1957. umrla je Marija Jurić Zagorka, prva profesionalna novinarka i najčitanija hrvatska književnica.

Istaknuto

Copernice spaljene na lomači

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.