Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Cvjećar koji je pokorio svijet

Jeff Leatham – već tri godine najbolji europski hotelski cvjećar

Ekskluzivni pariški hotel Four Seasons George V poznat je po savršenim cvjetnim dekoracijama. Pitate se tko je odgovoran za to? Zaslužan za predivni ugođaj i cvjetna umjetnička djela je Jeff Leatham, čarobnjak kada su buketi svih oblika i veličina u pitanju.Florist rođen u Americi, počeo se baviti cvijećem tek nakon što se preselio u francuski glavni grad. Njegov rad kombinacija je ljubavi prema cvijeću i dizajnu, a dekoracije koje stvara spoj oštrih linija prožetih bojama – stoga ni ne čudi da rad Jeffa Leathama ponekad uspoređuju sa suvremenom umjetnošću.Stalna suradnja Jeffa Leathama sa svjetskim poznatim brendovima učinila ga je dostojnim izlaganja na međunarodnim dizajnerskim izložbama. Alexander McQueen, Swarovski, Givenchy, Burberry, Tiffany & Co ili Marc Jacobs… samo neki od redovnih Leathamovih klijenata.Poznato je, uostalom, da svjetske zvijezde poput Madonne, Oprah Winfrey, Kylie Minogue i Eve Longorie uvijek žele najekskluzivnije, tako su one, ali i mnoge druge prepoznale mladog cvjećara kao savršenog partnera u nekim njima značajnim životnim trenucima.Jedan od najznačajnijih trenutaka Leathamove karijere je uređenje interijera za prvi 'event' u poznatoj 'Galerie des Glaces' predivnog dvorca Versailles, a od tada je njegovo stvaralaštvo na uzlaznoj putanji.No, njegovo djelovanje ovdje ne prestaje. Cvjećar holivudskih zvijezda svoju kreativnost ponekad širi na skulpture i fotografiju, a nije mu stran niti dizajn vaza. Njegove vaze rađene za Daum kristele postale su dio stalne postave Muzeja umjetnosti u Dallasu.Više o ovom iznimnom cvjećaru, ali i umjetniku možete pročitati u njegovim knjigama 'Flower by Jeff Leatham' te 'Flowers by Design', ili pogledati dokumentarnu seriju 'Flowers Uncut' koja se prikazuje na Discoveryju, posvećenu upravo njemu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Moj dom

Ogledalo u dnevnoj sobi je jedinstven predmet. Obavlja mnogo funkcija, idealan je za uređenje sobe i apsolutno je neutralan.

Moj dom

U interijeru je zaista potrebno jako malo kako bi se postigle efektne razlike, a prostor dobio sasvim novo lice.

Fashion report

Ukoliko tražite nakit za posebnu priliku, zavirite u Lookbook doajena dizajna nakita, ali i novih perspektivnih imena na domaćoj modnoj sceni.

Advertisement