Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Daj pet!

Blanka Vlašić i Miroslav Škoro u akciji prikupljanja pet milijuna kuna za osječku bolnicu.

Humanitarna akcija simbolična naziva "Daj pet!" jedan je od projekata zaklade "Milo moje" za pomoć mališanima koji se liječe na Odjelu intenzivnog liječenja djece na Klinici za pedijatriju KB Osijek.

Cilj je u dva mjeseca, točnije do 10. prosinca, prikupiti pet milijuna kuna za proširenje, uređenje i osuvremenjivanje osječkog Odjela intenzivnog liječenja djece.

Vrhunac akcije bit će humanitarni koncerti koji će istodobno biti na glavnim gradskim trgovima u Osijeku i Zagrebu 10. prosinca ove godine, a uživo će ih prenositi Hrvatska radiotelevizija. Tijekom večeri građani će pozivom na telefonski broj 060 9006 moći donirati sredstva i porazgovarati s poznatim osobama iz hrvatskog političkog, društvenog i gospodarskog života.

Blanka Vlašić za male Slavonce

Zaštitno lice humanitarne akcije "Daj pet!" jest najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić. Vrhunska hrvatska sportašica i osoba s dobrim srcem ni ovoga puta nije ostala neosjetljiva na probleme drugih, posebno najmlađih. Njoj će se pridružiti brojna imena domaće zabavne glazbe, glazbenici koji već svojom pojavom na pozornici jamče veliku posjećenost i dobar provod.

Humanitarna akcija realizira se u okrilju zaklade "Milo moje" koja je osnovana ne bi li se poboljšala kvaliteta boravka, liječenja i njege najteže bolesne djece na Odjelu intenzivnog liječenja djece na Klinici za pedijatriju KB Osijek. Ta je bolnica središnji centar intenzivnog liječenja djece Slavonije i Baranje od njihova rođenja do navršene osamnaeste godine, a prostor u kojem se trenutačno nalazi Odjel intenzivnog liječenja djece s vremenom je postao premalen a oprema zastarjela.

Trenutačno se velik broj djece zbog težine i karaktera bolesti uopće ne liječi u Klinici za pedijatriju nego su smješteni na druge odjele KB-a Osijek. U sobama uz odrasle bolesnike često ostaju izvan dosega i kontakta s roditeljima.

Miroslav Škoro u akciji


Među prvima je težinu problema shvatio glazbenik Miroslav Škoro. Na njegovu inicijativu a uz potporu dr. Igora Bereckog, voditelja Odjela, nastala je zaklada "Milo moje". Širokogrudni Škoro osigurao je početna sredstva odričući se prihoda koje je imao kao zastupnik u Hrvatskom saboru.

– Misija zaklade "Milo moje" jest da se pomoći djeci sa zdravstvenim teškoćama u Osijeku još više potakne svijest o nužnosti pomaganja najmlađima diljem Hrvatske. Na taj način osiguravamo svoju budućnost – ističe Miroslav Škoro.

Naziv Škorine poznate pjesme poslužio je tako i kao naziv udruge. U tradicionalnoj slavonskoj uspavanci pita se: "Milo moje, milo mame svoje… Ima l’, râno, nade za nas dvoje?" Odgovor je: "Ima nade!"

Ima je, osobito kada se s toliko ljubavi pokuša pomoći najmlađima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica.

Zanimljivosti

Uspješno partnerstvo trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja nastavlja se četvrtu godinu zaredom. Iza njih su brojni uspješni projekti i akcije,...

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

She Book Club

Djeci trebaju okruženja koja će im pružiti dovoljno mjesta za pojedinu aktivnost ili istraživanje pa mnogi teoretičari Reggio metode prostor nazivaju – trećim odgajateljem!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.