Damski kup na Sljemenu

Na vrhunski uređenoj stazi sljemenskog Bijelog spusta u subotu, 30. siječnja 150 rekreativnih skijašica iz cijele Hrvatske okušat će svoju vještinu i brzinu u veleslalomskoj utrci naziva dm damSKI kup.

Natjecanje se održava drugu godinu zaredom, a kroz veleslalomska vrata će proći sljedeće poznate dame: Lana Klingor, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Nevena Rendeli i druge. Kao predvozačice tu će biti skijaške zvijezde Janica Kostelić, Ana Jelušić, Nika Fleiss i Matea Ferk.

"Neću se natjecati, bit ću predvozačica, da pomognem curama. Pozivam sve da se pridruže, bit će zabavno“, rekla je Ana Jelušić.

Nosite Biser mudrosti

Za okupljene navijače tu će biti ukusna okrepa, pa će se tako gledateljima posluživati domaći grah, čajevi Biofarm i kuhano vino, a za odličan glazbeni program pobrinut će se DJ-i radija Antena Zagreb. Građanima je osiguran prijevoz ZET-ovim autobusima svaki puni sat na relaciji Mihaljevac-Sljeme.

Sve skijašice će na Sljemenu nositi broš Biser mudrosti – simbol borbe protiv raka vrata maternice, a koji se tijekom zadnjih sedam dana, povodom obilježavanja četvrtog Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice, mogao dobiti u dm-u u zamjenu za 10 bodova na Active Beauty kartici.

U sklopu ovogodišnje kampanje „Posveti se sebi: Prekriži rak vrata maternice!“ organizirani su i besplatni ginekološki pregledi, te besplatno cijepljenje protiv virusa HPV-a, glavnog uzročnika raka vrata maternice u Zagrebu i Rijeci.