Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Dan planete Zemlja: Male stvari čine razliku

Osobna ekologija i obnovljivo te održivo življenje i gospodarstvo danas je sve prisutnije na svim razinama.

Dugoročna i prekomjerna eksploatacija prirodnih resursa negativno utječe na ekosustav, vodi prema njihovom iscrpljenju i prijetnja je egzistenciji, stoga je usmjeravanje prema (samo)obnovljivosti, na osobnoj i poslovnoj razini, neophodno. Svaka, naizgled i najmanja, usmjerenost u tom smjeru, čini veliku pozitivnu promjenu te je krajnje vrijeme za potpuni preokret i dizajniranje ekonomije u smjeru obnovljivosti.

Napravite i vi nešto za našu planetu jer svaka promjena počinje od nas samih
  1. Smanjite potrošnju, ponovno koristite i reciklirajte. Manje konzumerizma znači i manje smeća, udahnite novi život starim stvarima. Predmet po predmet, dan po dan prema osjetnim promjenama
  2. Čuvajte vodu. Što manje vode koristite, to je manje otpadnih voda koje na kraju završe u oceanu
  3. Kupujte manje plastike i ponesite u trgovinu vrećicu za višekratnu upotrebu
  4. Posadite drvo, obogatite svoj vrt zelenilom… Drveće osigurava hranu i kisik, pomaže u uštedi energije, čisti zrak i pomažu u borbi protiv klimatskih promjena
Osobnim izborima utječemo na pozitivne promjene!

Bilo da se radi o osobnom ili poslovnom odabiru, svaki i najmanji pomak čini razliku. Dobar primjer doprinosu pozitivnim promjenama su i tvrtke čije poslovanje nosi sinonim zeleno, poput tvrtke Green and more. Njihovo poslovanje je dizajnirano kao obnovljivo sa svrhom i ciljem smanjenja štetnog utjecaja proizvodnje na okoliš. To uključujuje ekološku i regenerativnu poljoprivredu, korištenje reciklirane te kompostabilne ambalaže, rad s postrojenjem niskog udjela emitiranja ugljika i energetskom efikasnošću. Svjesni smo klimatskih promjena, štetnih utjecaja emisije plinova na okoliš, ali i utjecaja svega toga na zdravlje, stoga djelujemo kroz obnovljivo poslovanje kao jedino ispravno i neophodno.

“U Green&More razmišljamo zeleno, vođeni svjesnošću i održivošću prema planetu Zemlji. Kod nas nema kompromisa kad je u pitanju proizvodnja. Kreiramo proizvode koji su zdravi i održivi, pakirani su u razgradivu ambalažu, certificirani organski, veganski, bez glutena, a pri tome su ukusni i ono najvažnije, vodimo brigu o očuvanju planeta”, izjavila je Ivana Stavljenić, susnivačica branda Green&More.

Ivana Stavljenić

Nikada ne smijemo podcjenjivati snagu utjecaja svakog od nas. Vlastitim stilom življenja najviše možemo doprinijeti svom zdravlju i zdravlju okoliša. Osobnim promjenama i svjesnošću djelujemo na kolektivnu svjesnost.

Sretan vam Dan planeta Zemlje!

Više

Dobar posao

Neodvojivi čepovi osmišljeni su kako bi ostali pričvršćeni za ambalažu pomoću male šarke čime bi se spriječilo stvaranje dodatnog plastičnog otpada.

Beauty report

Evo nekoliko navika koji su najbolje sluge lijepog izgleda.

Savjeti i preporuke

3 savjeta za istinsku ljepotu lica.

Zdravstveni karton

Liječnici su tijekom 30 godina pratili 11.255 ljudi i analizirali vezu između razine natrija u krvi koja raste ako se smanji unos tekućine, i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.