Dani konoplje u bio&bio

Konopljina ljekovitost poznata je tisućljećima. U drevnom kineskom medicinskom zapisu navedena je kao biljka koja ima vrhunsko ljekovito djelovanje.

No bilo je poznato i djelovanje kolačića s konopljom koji izazivaju “opuštenost i veselje” (grčki liječnik Galen, 200. godina).

Plinije Stariji kao i još neki autori spominju korištenje konoplje za suzbijanje bolova.

 

Kad bi se plastika izrađivala od konoplje razgradila bi se odmah za razliku od naftnih derivata.

 

Konoplja je bila toliko značajna da je bila uzrok borbe Rima i Kartage koji su se borili za prevlast nad tržištem konoplje.

Niti jedna druga biljka nema esencijalne aminokiseline u tako lako probavljivom obliku i u tako savršenom omjeru, kao što ih ima konoplja.

Oko 47 posto svake sjemenke sastoji se od “dobrih masti”, s idealnom ravnotežom omega-3 i omega-6 esencijalnih masnih kiselina. Izvanredan je izvor mononezasićenih omega-9 masnih kiselina, koje se smatraju zdravim izvorom energije.

Kako koristiti prah konoplje, CBD ekstrakt te koje su novosti u području kozmetike s konopljom, saznajte na danima konoplje u bio&bio trgovinama od 20. – 31.5.

Darujemo jednu čitateljicu.

 

Pravila su jednostavna:

 

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #royal
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 7. lipnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica: Nikolina Kruk