Dekoracija uskršnjeg stola

Simbolizirajući ponovno rođenje i buđenje, Uskrs najavljuje proljeće. Također, daje nam i savršenu priliku za pripremanje svečanog i blistavog stola koji će biti idealan okvir za vašu uskršnju gozbu.

Ukoliko niste ljubitelj pastelnih boja, pripremite blagdansku trpezu u eko stilu. Svježa, organska paleta boja, drvo, bilje i svečani servis za jelo sigurno će potaknuti dobro raspoloženje i apetit.

Na središnji dio stola, kao podlogu postavite mahovinu, na koju su poslagane cjepanice breze, palmino lišće i teglice s proljetnim lukovicama. Male školske ploče i bakin porculasnki servis daju posebnu čar, a poklončići za goste, trajno sječanje na ugodno druženje.

Iako ga mnogi povezuju s umišljenošću i ohološću, narcis je zapravo simbol ponovnog rođenja, te time i idealan ukras za uskršnji stol. Nježnu žutu boju ove proljetnice, preslikajte na salvete i detalje kojima ćete ukrasiti voljeni set tanjura, na naslone stolica zavežite žute mašne i objesite žute pisanice na uskršnje drvce. Kontrast pronađite u ljubičastim zumbulima i prenesite na detalje.

Bogat buket rozih tulipana u središtu stola nek bude nit vodilja, te zadržite paletu rozih, bijelih i kremastih nijansi na svim detaljima blagdanskog stola, tanjurima, čašama i napokon pisanicama za ženstvenu uskršnju trpezu.

Bez obzira koji stil uređenja stola odabrali, ne zaboravite bit Uskrsa i slavite ponovno rođenje, buđenje proljeća i uživanje s obitelji.