Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Dijetni sladoledi Victorije Beckham

Tri najdraža recepta za dijetne sladolede slavne Britanke

Victoria Beckham kune se u recepte iz knjige Honestly Healthy koja govori o alkalnoj prehrani. Preporučila ju je i svojoj kolegici Mel C koja već nekoliko mjeseci isprobava razne recepte i kaže da se osjeća odlično, dok model i glumica Kelly Brook u svojoj kuhinji uvijek pri ruci ima spomenutu kuharicu. Uz to slavne Britanke pronašle su način kako se zdravo hraniti i udovoljiti potrebu za slatkim u vrućim ljetnim danima.

Prehrana koja je, čini se, u ovoj godini must do drži pH vašeg tijela između 7.35 i 7.45 i time stvara usklađenost organizma i olakšava probavnom sustavu.

Osim gubitka kilograma ova će dijeta polučiti još bitnijim rezultatima. Ojačat će vaš imunološki sustav, podići energiju i održati razinu šećera u krvi u normali. U ovakvoj prehrani strogo su zabranjene prerađene namirnice, a minimalno bi se trebali konzumirati pšenični proizvodi, pokoje povrće, mliječni proizvodi i školjke. Ipak ova dijeta ne govori ništa protiv sladoleda.

Zdravi sladoled od namirnica koje su lužnate i zdravih dodataka otkriće je za Victoriju Beckham koja je pronašla način kako doskočiti svojoj želji za slatkim. Donosimo vam njezina tri najdraža recepta za dijetne sladolede.

sladoled jagodaSladoled od jagode i kokosa

Sastojci:

  • 250 g jagoda
  • 225 ml vrhnja od kokosa
  • 125 ml kokosova voda
  • 2 žlice agavinog sirupa
  • ¼ žlice vanilin šećera
  • ½ žlice aditiva Ksantan gume
  • ½ žlice soka od limuna

Priprema:

Zgnječite 50 grama jagoda i ostavite ih sa strane, a ostale sastojke stavite u blender dok ne dobijete glatku smjesu. U nju zatim umiješajte zgnječene jagode i cijelu smjesu stavite u aparat za sladoled i pratite upute proizvođača.

No ako nemate takav ili sličan aparat, smjesu premjestite u pliću plastičnu posudu i stavite je u zamrzivač. Kada se smjesa na rubovima počne smrzavati, pjenjačom ili vilicom je dobro promiješajte, a zatim je opet stavite u zamrzivač kako bi se stvrdnula do kraja.

sladoled banana

Sladoled od banane s hrskavom karamelom

Sastojci:

  • 225 ml bademovog mlijeka
  • 200 g sladila od stevije
  • 475 ml ovčjeg jogurta
  • ¼ žlica aditiva Ksantan gume
  • 1½ žlica agavinog sirupa
  • 1½ žlica limunovog soka
  • 2 narezane banane

Za hrskavu karamelu:

  • 1 žlica rastopljenog maslaca od kokosa
  • 4 žlice maslaca brazilskog oraščića Brazil nut butter
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • 50 g usitnjenih oraha pekana
  • 3 svježe datulje, otkošćene i usitnjene
  • prstohvat ružičaste himalajske soli

Ovdje se radi o mliječi karamele ali bez nje. Njezina priprema je malo kompliciranija ali svakako se isplati jer rezultat bez sumnje može parirati talijanskom sladoledu.

Priprema:

Kako bi napravili hrskavu karamelu pomiješajte sve sastojke u jednu zdjelu, smjesu rasporedite u tankom sloju na protvan na koji ste prethodno stavili papir za pečenje (na sjajnu stranu) te ga prekrijte folijom i stavite u zamrzivač na 40 minuta kako bi se stvrdnuo.

Pomiješajte bademovo mlijeko i sladilo od stevije i zagrijte dok ne zavrije, neprestano miješajući. Pustite neka se ohladi, a zatim umiješajte postepeno u jogurt, a negdje na pola dodajte i aditiv Ksantan gumu.

Smjesi zatim dodajte agavin sirup i limunov sok te na kraju narezane banane. Smjesu premjestite u aparat za sladoled i pratite upute proizvođača no ako ga ne posjedujete, smjesu premjestite u plastičnu posudu i dobro pokrijte. Kada se malo stisne na rubovima dobro je promiješajte i dodajte joj komadiće smrznute karamele.

sladoled borovnicaSladoled od borovnica i indijskih oraščića

Sastojci:

  • 100g indijskih oraščića
  • 180g zamrznutih borovnica
  • 80ml vode
  • 2 žlice agavinog sirupa

Priprema:

Pimiješajte sve sastojke u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim je zamrznite u aparatu za sladoled po uputama proizvođača. Ako nemate aparat za sladoled smjesu stavite u pliću plastičnu posudu te u zamrzivač.  Kada se smjesa na rubovima počne smrzavati, pjenjačom ili vilicom je dobro promiješajte, a zatim je opet stavite u zamrzivač kako bi se stvrdnula do kraja.

U slast!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Lubenica je osvježavajuće i niskokalorično voće i odličan borac protiv ljetnih vrućina. Ovo ljeto konzumirajte ju na profinjeniji način- kao sorbet!

Gastronomija

Neka vas slatka simfonija Svjetskog dana sladoleda inspirira da se oslobodite rutine i prihvatite čisto zadovoljstvo uživanja u kremastom okusu užitka.

Gastronomija

Slastičarnica Orijent i ove je godine bogatu ponudu sladoleda nadopunila novim božanstvenim okusima, pretvorenim u najbolje lagane kremaste teksture.

Trendovi

Naša slavna dizajnerica otišla korak dalje i razveselila brojne klijentice.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.