Dizajnerske haljine za maturantice poplavljenih područja

‘Haljine, štikle sve je dobrodošlo za cure iz Gunje ili drugih poplavljenih područja,za njihove maturalne večere, svatko tko želi neka pomogne, ovo je mala stvar za nas za njih velika…’, opisala je tako mlada fotografkinja Ana Gorišek iz Karlovca svrhu grupe koju je pokrenula na Facebooku.

S obzirom da radi u foto studiju Ana zna koliko se za maturalnu večer inače ulaže truda u odabir haljine, frizure, cipela i make-upa, pa je prije desetak dana u grupi Gunja na Facebooku ponudila svoju večernju haljinu potrebitim maturanticama. Nije trebalo dugo da se počnu javljati djevojke i žene koje su slijedile Anin plemeniti primjer te je mlada fotografkinja u tu svrhu oformila inicijativu odnosno grupu na spomenutoj društvenoj mreži pod nazivom ‘Od srca pomažemo maturanticama iz Posavine’. U samo 24 sata ova akcija proširila se cijelom zemljom, te je haljine doniralo više od 50 djevojaka i žena diljem Hrvatske.

U akciju se uključila i PR stručnjakinja Branka Ilakovac iz projekta Fashion Incubator, koja je pozvala i hrvatske modne dizajnere da doniraju haljine i cipele. Do sada se javilo čak 28 dizajnera od kojih su neki donirali i više kreacija.
‘ Uključili smo se u projekt darivanja maturantica s poplavljenih područja i sretni smo što ćemo razveseliti tri maturantice koje će odjenuti Nebo haljine.’, rekli su iz modne kuće Nebo, a neka sretna djevojka nosit će i prekrasnu crvenu, prozračnu haljinu otvorenih leđa Hippy Garden koju je darovala dizajnerica Đurđica Vorkapić.

hippy garden 6

Nekoliko haljina, ali i pari cipela donirala je i Aleksandra Dojčinović te ponudila svoje usluge ako koja maturantica slučajno ostane bez svoje toalete.

No to se, prema svemu sudeći, ne bi trebalo dogoditi. Oko 80 maturantica iz poplavljenih područja polagat će danas u Županji državnu maturu, a nakon toga osjećat će se poput princeza. Branka Ilakovac već je kontaktirala ravnatelje srednjih škola i dogovorila isporuku haljina koje su dizajneri i žene diljem Hrvatske poslale kako bi slavonske maturantice pamtile maturalnu večer kao i oni. Za frizure će se pobrinuti Martina Vincer i njezini osječki kolege i kolegice frizeri, a make- up im je osigurao mjesečnik Grazia.

Dizajeri velikog srca su redom briljantni kreativci i humanitarci kao što je Matija Vujica, LEI LOU by Alex Dojčinović, Teo Perić za Mak, Zigman, Boris Pavlin, Ivan Alduk, Twins by Begović & Štimac, Sonja Lamut, Boudoir, Hippy Garden, Linea Exclusive, Nebo, EnvyRoom, Lokomotiva, Lukabu, Studio Gray, Yuniku, Ivana Tomić, Andrijana Krivdić,Vedrana Mastela, Valinea Vinger, Andreja Anić, Igor Dobranić, Manuel Maligec, Aleksandar Žarevec, Zoran Aragović, Zoran Mrvoš i Domagoj Štimac.