Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Djeca u domovima čekaju na novu obitelj i do četiri godine

U petak počinje Druga konferencija o posvojenju

Udruga za potporu posvajanju Adopta, u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, organizira 22. i 23. studenoga 2013. u Hotelu Four Points by Sheraton Panorama Zagreb, konferenciju kojom će informirati javnost o mehanizmima kojima društvo, institucije i posvojitelji mogu pomoći u procesu posvojenja djeteta.

Konferencija će obuhvatiti niz predavanja domaćih i stranih stručnjaka, okruglih stolova te praktičnih radionica s tematikom poboljšavanja uspješnosti posvojenja i samog sustava, te važnosti identiteta posvojenog djeteta.

Prvi dan konferencije namijenjen je stručnjacima koji se bave posvajanjem i rade s posvojiteljskim obiteljima. Rasprava o poboljšanju postupka posvojenja biti će potkrijepljena zanimljivim pilot-istraživanjem o potrebama posvojiteljskih obitelji, a biti će govora i o potrebama djece o kojoj se skrbi država i podršci posvojiteljskih obitelji.

djevojcica tekstDrugi dan namijenjen je posvojiteljskoj zajednici – onima koji žele posvojiti dijete, nalaze se u postupku ili su već roditelji posvojenog djeteta, te će im od iznimne koristi biti okrugli stol na kojem će iz prve ruke imati priliku čuti iskustva posvojenja iz pozicije djeteta, te ujedno imati mogućnost sudjelovati u radu u grupama.

Diana Topčić-Rosenberg, predsjednica udruge je izjavila: ‘Sretna sam što ćemo i ove godine nastaviti diskusiju u svrhu unaprjeđivanja i poboljšanja procesa posvajanja, kao i pomaganja posvojiteljskoj zajednici koja se često susreće s društvenim neprihvaćanjem i neznanjem. Brojnim stručnjacima i posvojiteljskoj zajednici ovo je jedinstvena prilika da se povežu i razmijene svoja dragocjena iskustva te se nadam da će se ova konferencija pretvoriti u tradiciju’.

Više informaciji o konferenciji i prijavi možete naći na sljedećem linku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Čak 53 posto samohranih roditelja tvrdi da nije u mogućnosti djeci priuštiti ono što smatraju potrebnim za njihovo kvalitetno i zdravo odrastanje.

Zanimljivosti

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Darivanje

POSCA markeri su se tijekom godina razvili od alata popularnog među uličnim umjetnicima do sveprisutnog alata za razne forme umjetničkog izražavanja.

Obitelj

Na prekrasnoj terasi zagrebačkog restorana Botanist, održao se prvi Kids Day panel na temu Izazovi modernog roditeljstva. Roditeljstvo i obiteljski život promijenili su se...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.